Home / DOGAĐANJA / Slatinska Matica ponovno okupila mlade slatinske glazbenike

Slatinska Matica ponovno okupila mlade slatinske glazbenike

U nedjelju navečer u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Slatina održan je još jedan tradicionalni koncert mladih slatinskih glazbenika. Prije nastupa bivših, ali i sadašnjih  učenika Glazbene škole Milka Kelemena na tu se suradnju između slatinskog Ogranka i glazbene škole koja traje već 21.godinu od kada se ovaj koncert održava osvrnula predsjednica Ogranka Zorica Varga posebno se na tome zahvalivši ravnatelju škole Antoniu Brzici. Nakon toga uslijedili su nastupi mladih vrsnih glazbenika. Koncert je otvorila Ena Knežević učenica 6.razreda saksofona slatinske glazbene škole. Nakon nje nastup je imala Tea Gumbarević polaznica 2.razreda harmonike Glazbene škole A.Štrige iz Križevaca. Varijacije na temu ”Sakura” izvela je Leonarda Dušak 1.godina gitare Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Na pozornicu Hrvatskog doma još je jednom izašla Tea Gumbarević izvodeći Scarlattijevu sonatu u h-molu, a ovo prekrasno glazbeno večer zatvorile su učiteljice Glazbene škole Milka Kelemena Jelena Škvorc na trombonu i Sara Mojzeš za klavirom izvevši Romancu von Webera.

Po završetku koncerta Ogranak Matice hrvatske također je tradicionalno proglasio i nagradio najbolje učenike slatinskih škola. Tako su iz OŠ Josipa Kozarca za najbolje učenike proglašeni učenici osmih razreda Sven Oužecky, Noa Fazekaš i Lana Cigrovski.  Najučenici OŠ Eugena Kumičića u izboru Matice su Ena Knežević, Tea Malbašić i Ana Nika Brunović također sve učenice osmih razreda. Učenici trećih razreda Doris Repinac, Mario Medved, Gabriela Molnar i Kristinka Velić proglašeni su za najbolje učenike Industrijsko obrtničke škole dok su za najučenike SŠ Marka Marulića proglašeni učenici četvrtih razreda Benjamin Hankić, Aneta Suhi, Veronika Ivčić, Antonio Cmrk i Domagoj Berkec.

(dj/ Foto: Robert Turkalj)

 

x

Check Also

STOTI ROĐENDAN KINOPRIKAZIVAČKE DJELATNOSTI – 100 godina kinematografije u Slatini: Od drvenih stolica do udobnih fotelja

Filmovi su se prikazivali vikendom. U početku su to bili nijemi filmovi koje je na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org