DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatina u trileru izborila polufinale prvenstva

U odličnoj utakmici tzv. play offa juniori Slatine uspjeli su svladati vršnjake iz Nove Gradiške i tako osigurati utakmicu polufinala prvenstva protiv Osijek Kelmea.

Slatina je prije nekoliko dana u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva u dramatičnoj završnici svladala istog protivnika u gostima 6:4, a istim je rezultatom tek s ponešto drukčijim tijekom  završila i ova eliminacijska utakmica. Bez obzira što se sada već radi o izlizanom klišeju, a s obzirom na sve viđeno, komotno ćemo ustvrditi  – šteta što ovoj sjajnoj predstavi nisu prisustvovali gledatelji. Slatinčani su od prve sekunde bacili svoj najjači adut – totalni presing, no s druge strane terena imali su protivnike koji su  od prvog do zadnjeg s loptom na ”Ti”. Prvenstveno se to odnosi na braću Trobić. Dok je Slatina sijala šansu za šansom, a lopta nije htjela u mrežu,hladan tuš stiže s druge strane terena u vidu pogotka Daniela Trobića. Baš kako je zaljuljao gotovo cijelu slatinsku momčad tako je Gabriel Trobić automatski tim maestralnim pogotkom u 8.minuti  i opasno zaljuljao kompletne slatinske ambicije za prolaz dalje. Na svu sreću domaćini nisu klonuli već su odmah nastavili u istom tempu, a nagrada je stigla tek par sekundi kasnije nakon prvog uboda visoko motiviranog Zdelara. Već dvije minute kasnije priču na početak svojim instinktom ubojitog strijelca vraća Rastija, a svoju veliku predstavu najavljuje i  Dorinka gromovito pogodivši za totalni preokret u 14.minuti. U tim trenucima Slatina je izgledala nepobjedivo, a na tom valu još po jednom pogađaju Zdelar i Dorinka, i Slatina odlazi na odmor s čini se nedostižnih plus tri. Ne samo zbog rezultata  već i zbog kompletnog dojma izgledalo je da se dečkima iz Nove Gradiške ne piše dobro. No debelo su nas razuvjerili u tome. Ne samo da su pronašli načina kako da se othrvaju pritisku domaćina već su i ubacili u barem dvije brzine viši prijenos, a naplata te njihove odlične igre stigla je u 23. i 26.minuti kada su lijepo pogađali Dukanović i Matošević čiju bombu moramo posebno izdvojiti. Nakon toga do kraja utakmice gledali smo pravi triler. Gosti su i dalje jurišali po toliko željno izjednačenje, ali i Slatina je tražila taj još jedan zlata vrijedan pogodak, a kojeg im je u više navrata sjajnim intervencijama tijekom tog cijelog drugog dijela uskraćivao raspoloženi vratar Ugrešić. U toj igri živaca dvije minute prije kraja prvi su popustili gosti, točnije presudio im je trenutak inspiracije kapetana Dominika Bogatija koji je pogodio izvana i kapetanski odveo suigrače do na koncu zasluženog polufinala i utakmice protiv Osijeka.

HMNL istok – juniori

¼ finale

MNK SLATINA                                   6

HMNK NOVA GRADIŠKA               4

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Suci: Siniša Ličinić (Orahovica) i David Rakitničan (Slatina)

Strijelci: 0:1 – D.Trobić (6), 0:2 – G.Trobić (8), 1:2 – Zdelar (8), 2:2 – Rastija (10), 3:2 – Dorinka (14), 4:2 – Zdelar (16), 5:2 – Dorinka (17), 5:3 – Dukanović (23), 5:4 – Matošević (26), 6:4 – Dom.Bogati (36).

SLATINA: Lukac, Dom.Bogati, Dor.Bogati, Stjepić, Rastija, Tropšek, Novaković, Šuntić, Kizivat, Zdelar, Pejakić, Dorinka. Treneri: Damir Bogati i Marko Novaković

NOVA GRADIŠKA: Ugrešić, G.Trobić, D.Trobić, Medvedović, Golić, Matošević, Dukanović, Katinić. Trener: Ivan Brkanac

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button