DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICASLATINSKO LJETO

Slatina na bajkovitom putovanju Zrinke i Domaćih

Sinoć je na sjajno ugođenoj lokaciji slatinskog Vidikovca još sjajniji koncert održala Zrinka Posavec uz pratnju banda Domaći. Tim koncertom i službeno je započela dva i pol mjesečna manifestacija “etoLjeto”. Ispred organizatora glazbenicu je najavila direktorica Turističke zajednice Vanja Lazić prepustivši zatim gradonačelniku da otvori navedenu manifestaciju koja će iznjedriti više od 50 različitih kulturnih, zabavnih, umjetničkih i svih ostalih vrsta događaja.

Pozdravivši okupljene znatiželjnike te uručivši kao znak dobrodošlice cvijeće Zrinki Posavec gradonačelnik Ostrošić otvorio je ” etoLjeto” još jednom pozvavši sve da posjete i ostale nadolazeće manifestacije koje će organizirati Turistička zajednica i Grad u suradnji sa brojnim slatinskim udrugama i institucijama. A onda je počelo nezaboravno večer protkano riječima teško opisivim vokalnim sposobnostima etno pjevačice Posavec, njezine odlično pogođene glazbene pratnje, jedinstvenog ugođaja eksterijera Vidikovca, kao naručenih noću okupanih idealnih vremenskih prilike, te za naš grad neuobičajeno velikim brojem okupljenih, a s posljednjim taktovima gotovo sat i pol dugog izleta u nepoznato svijeta pozitivnih emocija i daška hedonizma,  itekako ispunjenih i zadovoljnih ljudi.

Zrinka Posavec dala je sebe Slatini. Barem na tu jednu prekrasnu slatinsku ljetnu večer. Već s prvom skladbom povela je Zrinka poveću družinu od više od sto velikih i malih Slatinčana na jedinstveno putovanje Lijepom našom. Njena vodilja, etno glazba, sa njezinim tajnim sastojcima čiste iskrenosti i blagom eksplozijom nevjerojatnog vokala, proveli su Slatinčane mističnim Međimurjem, slanom  Dalmacijom, ravnom nam bećarskom  Slavonijom, a zatim se spustili u srce sevdaha Bosnu i Hercegovinu, ploveći dalje do suncem okupane Makedonije.

Predstavila je Zrinka i nekoliko autorskih pjesama, a s jednom od njih, izrazito ritmičnom Za tebe otpjevavši ju i na bisu, probudila je Slatinčane iz ove duboke masovne hipnoze što je i bio znak da je ovaj koncert završio. Slatina je ovaj put prepoznala. I samu sebe, i trenutak, zahvaljujući Zrinki Posavec i njezinim Domaćima. (dj / Foto: Marijo Kokorić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button