NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Slastičarski biser Slavonije: Sandra Jadek predstavlja Hrvatsku na 2. kulinarskoj IKA olimpijadi u Stuttgartu

Od 2. do 7. veljače 2024., Stuttgart će biti domaćin IKA Kulinarske olimpijade, najuglednijeg međunarodnog kulinarskog natjecanja na svijetu. Ova stoljetna manifestacija okuplja vrhunske kuhare i slastičare iz više od 60 zemalja, a Hrvatska je već četiri puta bila ponosni sudionik.

Središnja figura ovogodišnje IKA Kulinarske olimpijade u Stuttgartu bit će slatinska slastičarka i dopredsjednica Hrvatskog kuharskog saveza, Sandra Jadek. Njezin stol nosit će naziv “Inati se Slavonijo”, a cilj je predstaviti bogatstvo Slavonije i Virovitičko-podravske županije.

Sandra planira predstaviti slastice inspirirane slavonskim proizvodima, poput slastica u obliku kruške, jabuke, bundeve, kamilice, vrganja te simboličnih elemenata poput sekvoje, karakteristične za Slatinu. Posebna pažnja posvećena je proizvodima iz Virovitičko-podravske županije, s obiljem namirnica od Drave do Papuka. Njezin inovativni pristup uključuje slasticu “Slavonski doručak”, kombinaciju kulena, rakije, sira i suhe šljive, te slasticu od oraha, simbolizirajući njezin početak kulinarskih natjecanja u Orahovici.

Sandra će se natjecati u kategoriji Slastičarska umjetnost, predstavljajući Hrvatsku kao jedina predstavnica u pojedinačnom dijelu natjecanja. IKA Kulinarska olimpijada pruža značajnu medijsku platformu za promociju nacionalnih kulinarskih timova, istraživanje gastronomskih inovacija te dijalog o svjetskim gastro trendovima. Sandra Jadek, svojim jedinstvenim pristupom i slavonskim štihom, sigurno će odigrati značajnu ulogu u promicanju kulturne i kulinarske baštine Hrvatske na međunarodnom nivou.

(nm/Foto: Mihaela Feldi, arhiva)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button