NASLOVNICASPORT

Skijašima najveća želja osvijetliti skijalište

Večeras je u prostoru zgrade Centra nevladinih udruga održana redovna godišnja skupština Skijaškog kluba Slatina. Skupštinu je vodio predsjednik kluba Dražen Prebeg iznijevši izvješća o radu kluba u prošloj kao i plan i program rada za tekuću godinu. Što se tiče prošle godine svi odreda, od upravnog odbora pa sve do samih članova, složili su se da se radilo o izuzetno dobroj godini, posebice što se tiče same skijaške sezone i svega onoga što ona sa sobom nosi. S druge strane početak ove kalendarske godine i nije bio baš u potpunosti s očekivanjima ljubitelja zimskih radosti. Tako je prilično blaga zima s jako malo padalina sputala očekivanja slatinskih skijaša i svih njihovih potencijalnih gostiju. Bez obzira što snijega nije bilo članovi kluba spremali su se, a posebice stazu skijališta Tominac, pripremiti ju i održavati kako bi uvijek bila spremna biti u funkciji primiti veći broj skijaša i svih ostalih zaljubljenika u prirodu i zimske sportove. Tijekom proteklog perioda skijaši su odradili gotovo 30 radnih akcija, čistili okoliš i izgradili spremište za ratrak te dodatno osvježili prostor skijaške kolibe. Prihvaćen je plan rada za tekuću godinu u kojem poprilično hrabro stoji  postavljanje rasvjete na samom skijalištu. Naime, u dogovoru s Gradom Slatinom pokušat će se ostvariti ovaj slobodno možemo reći pothvat s kojim bi skijalište dobilo jednu potpuno novu izuzetno atraktivnu dimenziju, ali i u konačnici puno veći broj radnih sati samog skijališta za vrijeme sezone snijega. Tijekom ove godine gledat će se što prije završiti administrativne poslove oko prijepisa samog zemljišta skijališta. Naime, od strane Hrvatskih šuma, odaslani su pozitivni signali u tom smjeru pa bi se skijalište uskoro moglo naći pod ingerencijom Grada odnosno samog kluba kojem bi tim činom bili olakšani daljnji poslovi i ulaganja u navedenu lokaciju.

Osim samog rekreativnog skijanja, u planu je ove godine organizirati školu skijanja, ali i poneko natjecanje. Također napori članova kluba već duže vremena, uređenjem kolibe i okoliša na samom skijalištu idu u samom smjeru kako bi navedena lokacija postala poželjna destinacija građanima Slatine, zaljubljenicima u prirodu, a posebice obiteljima, za nesmetane dolaske i zajednička druženja, a upravo će i na tom planu, proširenjem kolibe te izgradnjom natkrivenog dijela za roštiljanje, ići radovi ove godine kako bi Tominac u konačnici postao i nadaleko poznato izletište.

Skijašima se obratio i tajnik Zajednice športskih udruga Željko Stipanić podržavši rad kluba i planove te obećavši daljnju podršku zajednice u tim planovima.

Potkraj skupštine zaslužnim članovima, institucijama  i donatorima dodijeljene su zahvalnice. Tako je ista uručena Siniši Stubičaru, Vladi Županu, Zajednici športskih udruga i Ivanu Želežiću. Iste će biti i naknadno uručene Gradu Slatini, Hrvatskim šumama Slatina, Goranu Ćući, Draženu Klieru, Foto video Alfi i Slatina betonu.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button