Home / DOGAĐANJA / Sjajni Kedžo i Slatinčani razbudili Vidikovac

Sjajni Kedžo i Slatinčani razbudili Vidikovac

Iako gabaritima podosta intimistički, sinoćnjim koncertom Damira Kedže prostor je slatinskog Vidikovca definitivno zadobio epitet kultnog i kao takav postao gotovo sigurna oklada za neki budući događaj sličnog karaktera kao što je bio spomenuti sinoćnji u zajedničkoj izvedbi sjajnog vokaliste Kedže, gotovo 200 – ak Slatinčana prevođenih raspjevanim najmlađim snagama, te više nego idealnog ugođaja prave ljetne večeri  i prirodnog blago hedonističkog ambijenta, bez obzira na skromnu veličinu, dostojnog najvećih svjetskih otvorenih glazbenih pozornica.

Istresao je Kedžo pred Slatinčane punu vreću čistog glazbenog užitka. Od Olivera preko Gibonnija, Graše,  pa do reda vlastite produkcije. U tom mjerama odlično pogođenom koktelu bilo je i stranih svevremenskih uspješnica. Poput pravog glazbenog kameleona začas se je Kedžo transformirao, ne birajući epohu i jezik već samo pravu potrebnu notu, iz Olivera u Elvisa, iz Graše u Sheerana, iz vlastite kože u onu vječnog zavodnika Tom Jonesa.

Gotovo dva sata trajao je ovaj nezaboravni koncert. Iako uz minimalnu pomoć elektrike, potrebne za minimalnu taman ugođenu rasvjetu i za poneki decibel više , ”čarobna” gitara  u rukama Zvonimira Radišića i nesputani vokal razdraganog Kedže, bili su sasvim dovoljni za jedan od najboljih glazbenih događaja koji je pogodio Slatinu u posljednje vrijeme.

Ocjenu odličan zaradila je i režija, ekipa Turističke zajednice grada predvođena direktoricom Vanjom Lazić koja se svojski potrudila kako bi Slatina dobila jednu nezaboravnu glazbenu razglednicu. Najbrži su, zahvaljujući organizatorima, mogli uživati i u raznolikoj paleti osvježavajućih hladnih napitaka, i to potpuno besplatno, a javnu zahvalu za nesebično ustupanje svog prostora od strane direktorice TZ dobio je i Klub urbane kulture.

(dj/Foto: Robert Turkalj, Nikolina Tomić, Damir Jukić)

 

x

Check Also

13. prosinca u Voćinu 11. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije „Gospi Voćinskoj“

U petak, 13. prosinca ove godine u svetištu „Gospe Voćinske” u Voćinu održat će se ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org