GLAZBANASLOVNICARADIO EMISIJE

Radio Slatina: Dobro je biti “Contra”

Volimo kada nam se gosti vraćaju i kada njihovi uspjesi i priče rastu. Kada ima onog novinarskog “mesa” da se još nešto ispriča ili potvrdi uspjeh. Upravo iz tih razloga nas je ponovno posjetio Matej Mihelčić – Miha frontman virovitičke grupe Contra koja je nedavno izdala svoj prvi album “Sunce izlazi na zapadu”. S Mihom je stigao i Vedran Halužan, basist grupe, dok je ostatak ekipe (Antonio Obadić i Goran Moslavac) bio poslovno spriječen, ali se nadamo da ćemo ih jednom uspjeti ugostiti u punom sastavu.

Objavivši na internetu prvi singl i spot za pjesmu “Pričala si mi” dečki nisu ni bili svjesni da će završiti na vrhu top ljestvica, da će imati toliko pregleda, komentara i pozitivnih dojmova od strane okoline.

– U ovo smo ušli bez velikih očekivanja i, iskreno, bili smo pozitivno iznenađeni i na neki način šokirani pozitivnim reakcijama – priča nam Miha.

Album je objavljen 16. veljače 2023., a nedugo zatim imali su promociju u Hard Placeu gdje su imali priliku predstaviti kompletan album. Odlična organizacija i gomila novinara ponovno je iznenadila ove skromne dečke. Krenuli su upiti i intervjui. Nisu bili ni svjesni koliko su prihvaćeni i koliko ih ljudi prate.

– Sastav koji je potekao iz Virovitice, album koji je tek izašao i već toliki odaziv. Nismo mogli vjerovati. Došli su novinari koji nisu bili pozvani od strane naše izdavačke kuće, već su nas pratili putem društvenih mreža. Stvarno smo se i više nego ugodno iznenadili – priča nam Vedran.

Contra je nedavno snimila spot i za drugu pjesmu s albuma. Spot za pjesmu “Molim te ne, plači zbog nas” također je sniman u Virovitici, kao i prvi spot za pjesmu “Pričala si mi”.

– Mišljenja smo da je naš kraj dovoljno lijep i živopisan i da trebamo promovirati “svoje”. U spotu za pjesmu “Molim te ne, plači zbog nas” glumi i poznati virovitički glumac Antun Vrbenski, dobitnik povelje počasnog građanina Virovitice. Glumac koji je cijeli život posvetio glumi, glumio i u poznatim hrvatskim serijama i filmovima i serijama. Sada je u mirovini, ali i dalje bez glume ne može. Izuzetna nam je čast bila što smo surađivali s takvim velikim glumcem koji je dao smisao cijeloj priči iz spota – kaže Vedran.

Spot je završen, ali će biti objavljen poslije Uskrsa.

– U spotu su spojene emocije gospodina Vrbenskog s prirodnim lokacijama. One životne emocije koje opisuje priča u pjesmi slikovito je opisana pod snimateljskom palicom Matije Turkalja, gdje je i nas prikazao na poseban način i stvarno smo jako zadovoljni kako cijela priča izgleda – dodaje Vedran.

Dečki su napravili i promociju u svom gradu Virovitici za sve prijatelje koji nisu mogli prisustvovati promociji u Zagrebu.

– Napravili smo promociju u svom gradu za sve prijatelje, rodbinu i ljude koji su nam davali podršku od samog početka i koji su bili tu za nas. Svojom podrškom su zaslužili da ih počastimo svirkom na domaćem terenu u našem gradu – govore nam dečki.

Album sadrži 12 pjesama: Intro, Pričala si mi, Sam, Šank, Irska, Dao sam ti sve, Nula, Oprosti, Slijep čovjek, Molim te, ne plači zbog nas, Pričala si mi (acoustic) i Alone (Sam).

– Pjesme s albuma su životne i govore o životnim situacijama. Sada kad mi se stvari polako sliježu počinjem gledati stvari i iz drugih perspektiva i samo pišem – govori Miha.

– Imamo mi dosta materijala već za drugi album. Doduše u grubo, treba dodati neke finese, ali uskoro ćemo mi izdati i drugi album – nadodaje Vedran.

Dečki imaju već dogovorene gaže u bližoj i široj okolici i ova godina će im doista biti izazovna i zapamćena po puno dobrih stvari.

Prva pjesma koja je bila puštena u našem eteru još prije izlaska albuma bila je “Pričala si mi” i to acoustic verzija. To je pjesma s kojom smo upoznali grupu Contra pa su Miha i Vedran rado ispunili našu želju da nama i našim slušateljima za sam kraj odsviraju “unplugged” verziju upravo te pjesme.

Dečki, ostanite svoji i želimo vam puno uspjeha na vašem putu i da nam sljedeći put dođete u punom sastavu.

(Tekst: Ratka Turk, Foto i video: Nikolina Mažar)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button