DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Promocija „Pobjedničkog učenja“ u „Tjednu cjeloživotnog učenja“

Ovogodišnjem 15.-om Tjednu cjeloživotnog učenja, koji se održava od 27.rujna do 3.listopada,a čiji je cilj, kao nacionalnoj obrazovnoj kampanji, podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja priključilo se, organizacijom triju događaja i POU Slatina.

Inače, treba naglasiti da je Tjedan cjeloživotnog učenja osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Stoga se svake godine u sklopu ove kampanje organizira veliki broj vrlo različitih aktivnosti.

Nakon jučerašnje promocije knjige Almanah slatinske kinematografije i filma “Kino su ljudi – 100 godina o nama”, večeras smo imali prilike prisustvovati uvodnom predavanju tzv. “Pobjedničkog učenja“ i kazališnoj predstavi “Jedna od sestara”, Teatra Fort Forno  .

Promocija “Pobjedničkog učenja“, smjestila se u Art dvorani POU Slatina, koja je bila adekvatno popunjena s obzirom na epidemiološku situaciju. Broj zainteresiranih za to kako što uspješnije, brže, lakše učiti bio je zadovoljavajući.

Licencirane učiteljice Ljubica Stantić i Dora Radl Ćućić iz osječke škole „Malac genijalac“(međunarodni edukacijski program mentalne aritmetike namijenjen razvoju kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala djece), večeras su dale uvid zainteresiranima kako bi pobjedničko učenje trebalo izgledati.

Konkretno, na praktičan način, odnosno odmah se krenulo na ciljano. Mladi posjetitelji su na primjeru zadanoga teksta mogli na pravilan način, uz vođenje edukatorica, izraditi umne mape koje i jesu okosnica pobjedničkog učenja.

„Osnova obrazovnog programa „Pobjedničko učenje“ su umne mape koje predstavljaju kreativnu organizaciju misli koje djeci i mladima pomažu da bolje iskoriste neograničenu moć mozga. Pomoću umnih mapa, koristeći slova, brojeve, boje, linije i crteže, djeca i mladi s lakoćom i uživanjem postižu iznimne rezultate u učenju i pamćenju. Umne mape funkcioniraju kroz mehanizam spontanog asociranja koji se usmjerava k učinkovitim tehnikama učenja i pamćenja nastavnog gradiva“, napominju edukatorice „Pobjedničkog učenja“ .

Trenutno su u tijeku upisi u 1. modul obrazovnog programa „Efikasno i ubrzano učenje – Pobjedničko učenje“ koji je predviđen za učenike osnovne škole (od 10 godina starosti pa nadalje), učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce i studente.

Tjedni broj sati modula su dva školska sata, odnosno mjesečni broj sati modula jest 8 sati a ukupni broj sati modula iznosi 64 sata koja bi trebala biti odrađena kako je planirano kroz osam mjeseci. Cijena za polaznike prvoga modula  mjesečno iznosi : 525,00 kn mjesečno, odnosno za dvoje djece iz iste obitelji 450,00 po svakom djetetu. Treba izdvojiti i 300,00 kn za komplet materijala. Po završetku modula, polaznici dobivaju certifikat. Broj prijava je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button