DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALOSPORT

Cro race projurio kroz Slatinu

I Slatina je danas imala čast, doslovno na nekoliko desetaka sekundi,  biti protagonistom velike priče zvane ”Cro race”  – prestižne međunarodne biciklističke utrke u organizaciji tvrtke Top sport events,  a koja je danas prvom etapom startala iz Osijeka.

Šesto je to izdanje utrke koja će ponovno kroz 6 etapa obići praktički cijelu Hrvatsku i odaslati sliku naše zemlje diljem globusa. Utrku tradicionalno prate kamere HTV-a, ali i Eurosporta. Svoje timove u Hrvatsku su poslala čak 4 vrhunska tima iz najjačeg mogućeg UCI World teams ešalona. Tako su danas i kroz Slatinu projurili predstavnici nizozemske Jumbo Visme, bahreinskog TBF victoriusa, izraelskog ISN start up-a i australijskog BEX bike exchange-a. Tu su još i jaki timovi iz SAD-a, Španjolske, Italije, Norveške Belgije, Poljske, Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Podosta Slatinčana izrazilo je zanimanje za ovaj događaj pa je danas oko 13 sati i 30 minuta naš grad nakratko zastao sa svojim uobičajenim aktivnostima zapanjeno promatrajući ovaj ”leteći cirkus” prevođen super brzim biciklistima, ali i sa svom njihovom brojnom pratnjom. Slatini je pripala čast biti ciljnim mjestom jednim od današnja tri bonifikacijska sprinta. Ta borba za sprinterske bodove vodila se točno ispred ”sport opreme” u ulici Vladimira Nazora, a brzina kojom su petorica pobjeglih od glavne skupine iliti pelotona bila je debelo iznad 60 kilometara na sat.  

Valja spomenuti da je osim brojnih službi osiguranja pri ovoj prvoj etapi koja je prolazila kroz Slatinu svoj dio posla kroz volonterske aktivnosti zajedno sa svojim članovima odradio i Biciklistički klub Slatina.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button