DOGAĐANJANASLOVNICA

Preseljenje Knjižnice u punom jeku – vjerni čitatelji strpite se još malo

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina svakim danom je u svom matičnom prostoru sve opremljenija i ljepša. Prema riječima v. d. ravnateljice Marije Cindrić ostalo je još malo poslova koje treba dovršiti kako bi bila u potpunosti renovirana i kako bi zasjala u svom pravom sjaju.

– Knjige se vraćaju na svoja stara mjesta, a do sada je preseljeno više od polovice knjiga na police u kojima provode jedan dio svog života, dok drugi dio provode u domovima ljubitelja knjiga, u rukama svojih čitatelja gdje im je i mjesto. Kako bi mogle oživjeti riječi, osjećaji, životi… među njezinim koricama, one traže put do čitatelja koji će nadamo se naći kada Knjižnica otvori svoja vrata svojim korisnicima koji su vjerujem već nestrpljivi. Pričekajte još malo, – istaknula je Cindrić.

Da bi se uspjela što brže i kvalitetnije preseliti sva knjižna građa, AV-građa, igračke, časopisi i knjižnični namještaj knjižničarkama svesrdno pomažu gradske udruge. U protekla dva dana tako su se ovoj akciji ponovno odazvali brojni članovi slatinske i županijske HVIDR-e na čelu s predsjednicima Ilijom Nikolićem i Matom Bubašem, a pridružio se i predsjednik Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Pavo Tutenov.

– Bez pomoći naših branitelja, te Vatrogasne zajednice, JVP Grada Slatine i DVD-a Slatina, i njihovog angažiranja u prijevozu sve te silne građe, kao i bez djelatnika Slatina koma koji nam ne pomažu samo svojom snagom nego i vještim rukama i dobrim savjetima, te bez potpore Grada Slatine sve to ne bi bilo moguće i na tome im od srca hvala, – zaključila je  v. d. ravnateljice slatinske Knjižnice Marija Cindrić koja je ujedno svim građanima grada Slatine u ime djelatnica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina uputila čestitke u prigodi Dana grada Slatine, 1. rujna.
(Mihaela Feldi/Foto: GKiČ Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button