DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavljena knjige admirala Davora Domazeta Loše

Jučer je u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini predstavljena knjiga Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću  ili „Hrvatsko njihalo“ autora umirovljenog admirala Davora Domazeta – Loše.  Autora je predstavila Ivona Šimunović koja je  održala i motivacijsko duhovno oplemenjivanje usko vezano uz knjigu, a  knjigu je  kroz interaktivnu prezentaciju predstavio autor.

Osim predstavljanje knjige, u POU Slatina ususret Danu  sjećanja na žrtvu Vukovara, održat će se  i dokumentarni film “Glasnije od oružja” s gostima: redateljem Miroslavom Sikavicom, glumcima iz filma Verom Svobodom i Josipom Ivankovićem te TS Fantasia. Dokumentarni film će se prikazati u srijedu 15. studenog  u 20 sati, a ulaz je slobodan.


OPIS KNJIGE admirala Davora Domazeta-Loše

Tijekom cjelokupne povijesti hrvatskoga naroda Katolička je crkva neizostavno bila njegov moralni i duhovni oslonac, i nikada, ni u najvećim pogiblima, nije posustajala…

Ubrzani proces virtualizacije i slijedne dekroatizacije istočne obale Jadrana ukazuje na to da se on ne može reducirati samo na političko-gospodarsku sastavnicu, ako se ne sagleda i ona vjerska – katolička.

Upravo je ona glavni, više ne i prikriveni cilj… europskih militantnih liberalista: kako lišiti Vatikan čvrstog oslonca na prvim vratima Euroazije?

Nastojeći preokrenuti proces destrukcije, sv. Ivan Pavao II. za stoti pastoralni posjet odabire Hrvatsku kako bi na istočnoj obali Jadrana…, ali i u dubini hrvatskoga prostora… odaslao poruku urbi et orbi o Hrvatima kao «neustrašivim svjedocima Evanđelja», o Hrvatima kao «narodu nade»…

Ako u politici prevladava korumpiranost, na financijskom području lihvarenje banaka, a na ulicama organizirani kriminal, onda je to upozoravajući znak da je unutarnja agresija u punom zamahu… Ako se Hrvatska u razumnom vremenu ne othrva unutarnjoj agresiji, i ako vladajuće i oporbene političke elite budu i dalje namjerno činile pogrješne korake propuštajući zaštititi i sačuvati temeljne hrvatske vrijednosti i interese, što su po Ustavu obvezne činiti, onda postoji posve realna opasnost da hrvatski narod doživi novo gorko iskustvo, u kojemu bi, prvi put u svojoj dugoj povijesti, mogao ostati bez bitka i bez identiteta…

Da bi Hrvati osvijestili sebe, svoj ponos, svoje postojanje, svoj identitet i ponašali se kao istinski pobjednici, jer to jesu, moraju napokon istupiti iz tuđe povijesti – srpske, mađarske, talijanske, austrougarske, turske, bruxelleske, a prije svega jugoslavenske. U protivnom, bez toga pročišćenja, neće biti ni hrvatske države, jer će se, kameleonskom prilagodljivošću, Versailleska tvorevina uvijek pojavljivati.

Odmah poslije Domovinskog rata primjenom metode «promjenjive slike čovjeka» voditelji specijalno-psihološkog rata uspjeli su stvoriti dvije Hrvatske. Jedna je ona nacionalna, domovinsko-braniteljska i vjernička, koja je, djelovanjem prije svega «meke sile»(medija), obespravljena i ušutkana. Druga, čiji postroj čine nepopravljivi Jugoslaveni, orjunaši, militantni liberalisti i bezbošci, je bučna, nametljiva i isključiva.

Te dvije, u temeljima oprečne Hrvatske ne mogu koegzistirati. Njihov je sraz neizbježan. Ne fizički, nego duhovno-vrijednosni, i ako pobijedi ova druga dogodit će se potpun slom, a posljedično tome i poništenje Hrvatske kao države…

Hrvatska obiluje bogatstvima od strateškog značaja. Treća po količini pitke vode itd…

Geopolitičku strategiju detaljno razradio je admiral, kao važan čimbenik da se sačuvaju prirodna bogatstva, te da se narod osvijesti o važnim segmentima za opstanak države za bolju budućnost novih generacija.


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button