DOGAĐANJANASLOVNICA

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila Poduzetnički inkubator u Slatini

U petak, 13. prosinca bilo je svečano u prostorima Poduzetničkog inkubatora u Slatini. Naime, predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, zajedno s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, otvorila je Poduzetnički inkubator u Slatini i na taj način simbolično označila kraj ove značajne investicije koja bi trebala olakšati najteže početne korake budućim mladim slatinskim poduzetnicima.

Podsjetimo, Poduzetnički inkubator u Slatini dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, kojim su, uz bespovratnih 20 milijuna europskih sredstava, ulaganjem Virovitičko-podravske županije izgrađena i dva nova poduzetnička inkubatora, u Pitomači i Orahovici, dok je ovaj u Slatini nastao rekonstrukcijom stare zgrade Doma zdravlja.

Od ukupno 15 ureda koliko ih je smješteno u Poduzetnički inkubator u Slatini, njih deset koristiti će poduzetnici, četiri ih je namijenjeno za potporne institucije, te jedan za upravu ovog poduzetničkog inkubatora. Osim toga, u njemu će biti i izložbeno prodajni prostor, zajednički prostor za šivanje i krojenje, multimedijalni studio, kreativni studio, coworking prostor i konferencijska dvorana. Smještaj poduzetnicima početnicima u potpunosti plaća Virovitičko-podravska županija. Vrijednost radova iznosila je oko 8.800.000 kuna. U tri nova poduzetnička inkubatora, u Slatini, Orahovici i Pitomači, poduzetnicima će na raspolaganju biti 48 potpuno opremljenih ureda.

Predsjednicu Grabar-Kitarović osim župana Androvića dočekali su i Josip Hetrih, zamjenik direktora Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, a u ime Grada Slatine zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak. (Marijo Kokorić / Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button