DOGAĐANJAFOTO GALERIJEGLAZBAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAUDRUGE

Predbožićni susret slatinske glazbene škole i Vretenaca

Večeras (ponedjeljak) je u koncertnoj dvorani Glazbene škole Milka Kelemena povodom božićnih blagdana održan drugi po redu zajednički susret Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Vretenac“ i Glazbene škole Milka Kelemena Slatina.

Okupljene je pozdravila te ih kroz ovaj interaktivni program vodila učiteljica Sandra Pavić koja je prije svakoga nastupa Vretence pitala jesu li upoznati s instrumentom koji pojedini učenici sviraju, na što su oni uvijek potvrdno odgovorili i tako pokazali svoje glazbeno znanje.

U prvom dijelu nastupa Vretencima su se predstavili učenici: Mia Panić, Toni Podnar, Filip Čes, Dorijan Dundović, Vedran Šebijanić, Vanesa Dubaić, Matea Funtek, Jan Tomac, Matej Jaković, Klara Košćak, Hana Pavličević, Iva Bartolović, Ian Maleković, Ina Pavić, Paola Jakšić i Erina Ana Kordi.

Drugi dio ovoga susreta obilježio je školski puhački orkestar uz dirigenticu Jelenu Škvorc koji je izveo kompozicije “Jingle Bells” i “Hallelujah”. Prilikom izvedbe skladbe “Hallelujah”, Vretencima i učenicima glazbene škole podijeljene su udaraljke kako bi i oni mogli sudjelovati u izvedbi, što su svi vrlo rado prihvatili.

Osnovni cilj i djelatnost UOSIT “Vretenac” je okupljanje djece s teškoćama u razvoju, mladih i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, njihovih obitelji i bližnjih te stručnih djelatnika kroz niz organiziranih aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti svakako je bila i ova u kojoj su Vretenci imali priliku upoznati se s instrumentima te i sami pomalo sudjelovati u izvođenju glazbe. Rekli su kako im se ovaj susret jako svidio te da se nadaju kako će se ponoviti i da će im takva druženja postati tradicija. Što se tiče izvedbi i instrumenata, rekli su kako im se najviše svidjela harmonika jer njene zvuke najviše vole slušati.

Na kraju je događaj upriličen zajedničkim fotografiranjem i podjelom prigodnih blagdanskih poklona koji su razveselili Vretence te im i na taj način uljepšali ovo predbožićno vrijeme.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button