DOGAĐANJAGLAZBAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

POU Slatina i Glazbena škola Milka Kelemena organizirali koncert

POU Slatina i slatinska Glazbena škola Milka Kelemena, kao rezultat prolaska na javnom pozivu Ministarstva kulture, a na koji se POU Slatina prijavilo prošle godine, jučer navečer su u prostoru koncertne dvorane glazbene škole(Hrvatski dom) organizirali koncert glazbenika Ivane Vukojević na flauti i Domagoja Guščića na klaviru.

 „Prošle godine smo se javili na ovaj javni poziv Ministarstva kulture. Pojedini su glazbenici, među kojima  i naši glazbeni gosti čiji smo sjajan koncert upravo poslušali, u okviru ovoga javnoga poziva pokazali interes da bi došli u Slatinu. Ministarstvo kulture je kao rezultat našega javljanja na javni poziv odlučilo financirati ovaj koncert. Nakon toga smo razgovarali s ravnateljem GŠ Milka Kelemena Slatina Antoniom Brzicom. Klavir koji posjeduje glazbena škola je puno kvalitetniji nego naš u POU –u pa smo se dogovorili da nam naša glazbena škola bude partner, tako da se koncert održao u Hrvatskom domu“, ispričala je za Radio Slatinu ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac. Otprilike istim riječima je, nešto manjem broju publike i najavila jučerašnji koncert.

Oko 20-tak prisutnih moglo je uistinu uživati u divnim tonovima od kojih su poneki izazivali jednu posebnu emociju od koje se jako lako naježiti.  

Repertoar koji su izabrali, kaže Domagoj Guščić, je zanimljiv presjek klasičnog flautističnog repertoara.

Izveli su sljedeće skladbe:

1.G.Enesco:Cantabile et presto,

2.M.Esih:Spring sonatina za flautu i klavir,

3.L.Ganne:Andante et Scherzo,

4.E.Burton:Sonatina za flautu i klavir te

  1. I.Clarke: Hypnosis za flautu i klavir

Domagoj Guščić je iz Zagreba, diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji pred 20-tak godina i radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na Gudačkom odsjeku. Nastoji biti maksimalno aktivan kao komorni pijanist tako da surađuje s puno kolega uključujući i Ivanu Vukojević s kojom svira i u ansamblu OKTOS. Isto tako dio je još jednog ansambla (MAX BRUCH TRIO)koji postoji od 2017.godine.Svira i kao orkestralni pijanist u Simfonijskom orkestru HRT-a i u Zagrebačkoj filharmoniji.

Ivana Vukojević je osnovnu i srednju glazbenu školu završila u Osijeku i nastavila je studij u Zagrebu na Muzičkoj akademiji gdje je i diplomirala.

Trenutno je zaposlena u ansamblu zagrebačkog gradskog kazališta“ Komedija“ i uz to paralelno radi još u dvije privatne škole, tako da se bavi i sviranjem u orkestru i pedagoškim radom.

Što se tiče sviranja također joj je cilj što više svirati, pogotovo u komornim sastavima. Dio je ansambla OKTOS, čiji je od početka član uz još sedam svojih školskih prijatelja. Domagoj Guščić im se kasnije pridružio. Inače spomenuti ansambl ima osam članova i osam različitih instrumenata. Unazad tri godine svoje djelovanje podigli su na profesionalnu razinu. Održali su nekoliko koncerata, a u jesen planiraju održati i nekoliko glazbenih radionica s djecom u Sisku i Petrinji. Ime OKTOS sugerira da ih je osam i da su iz Osijeka.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button