KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJE

Pokupčićev Sretan rođendan treća pjesma kaptolskog festivala

Prošli tjedan smo najavili nastup Petra Perice Pokupčića, a sada s ponosom objavljujemo da je sladojevački kantautor ne samo nastupio na Festivalu tamburaških pjesama “Zlatni glas zlatne doline Kaptol 2017”, već i da je osvojio laskavu treću nagradu žirija za svoju pjesmu “Sretan rođendan”.

Na festivalu je predstavljeno 20 novih tamburaških pjesama što od strane solista, što od strane tamburaških i zabavnih sastava uglavnom s područja Slavonije i Baranje.

Prva nagrada žirija završila je u rukama Ivice Orlića i TS Daj šta daš za pjesmu “Sjeti se noćas mene”. Kao drugu najbolju pjesmu festivala žiri je proglasio pjesmu “Jedina ljubav” u izvedbi Ane Baketarić, dok je  poznati Sladojevčan Perica za svoju “Sretan rođendan” nagrađen diplomom za treće mjesto i novčanom nagradom od 500 kuna. Osim nagrađenog Petra Pokupčića, na festival u Kaptolu predstavio se i Slatinčanin Josip Jelenčić pjesmom “Majko moja, čuješ li me”. 

Nagrađenu pjesmu “Sretan rođendan”, ali i nekoliko riječi od samog autora teksta i glazbe, moći će te čuti danas od 11 sati u eteru Radio Slatine kada će u studiju istog gostovati Perica Pokupčić.

(dj)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button