DOGAĐANJANASLOVNICA

Početnom konferencijom započeo veliki volonterski projekt “Volontiram, srce diram”

Danas je u knjižnici Industrijsko-obrtničke škole u Slatini održana početna konferencija projekta  ”Volontiram, srce diram” kojega provodi Društvo ”Naša djeca” Slatina u suradnji s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina, OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca i Udrugom mladih „KRIK“.

Radi se o projektu financiranom od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva iz Zagreba u sklopu programa o financiranju projekata u području izvaninstitucionalnog odgoja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.

Projekt, čiji idejni začetnik je Jasenka Plantak iz Udruge mladih  „KRIK“,  predstavila je njegova koordinatorica Julijana Pavlešić. Projekt će sadržavati niz aktivnosti: osnivanje 3 volonterska kluba i edukaciju 45 učenika u školama partnerima, edukaciju voditelja volonterskih klubova, radionice „upcyclinga“, organiziranje volontera za vršnjačku pomoć, organiziranje volontera za volontiranje u domu za starije i nemoćne, organiziranje volonterskih akcija prema idejama učenika, uključivanje šire zajednice u akciju „Hrvatska volontira“, izložbu radova, izradu monografije „65 godina volontiranja u Društvu Naša djeca Slatina“….

Projekt je svojim dolaskom i prigodnim obraćanjem okupljenima podržala i zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, koja je ujedno  i članica Društva „Naša djeca“ Slatina.

Ukupna vrijednost projekta je  86.340,00 kn, a provodit će se do  31. kolovoza 2018.  godine.(mt)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button