DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća: Noa Fazekaš gradonačelnik, Anđela Vašiček predsjednica Gradskog vijeća

Danas je u Hrvatskom domu u Slatini održana konstituirajuća sjednica prvog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Slatine.
Na početku sjednice okupljene dječje gradske vijećnike su pozdravili i prigodnim riječima obratili se zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić i putem Skype-a predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija, pritom im poželjevši uspješan i produktivan rad.
Sjednicu je vodila predsjednica Društva „Naša djeca“ Slatina Snježana Pačarić koja je okupljene upoznala s rezultatima izbora za dječje gradske vijećnike te sa Statutom Dječjeg gradskog vijeća. Nakon predstavljanja kandidata za dječjeg gradonačelnika i imenovanja izborne komisije uslijedilo je tajno glasanje na kojem su vijećnici za dječjeg gradonačelnika izabrali Nou Fazekaša, a za predsjednicu Gradskog vijeća Anđelu Vašiček.

U provedbi izbora, kao i cijelog projekta Dječjeg gradskog vijeća, pomogli su i njegovi idejni začetnici – učenici 4. razreda Ekonomije, trgovine i poslovne administracije Ema Repić, Ivan Rešetar, Nives Čurić i Elena Batur. Oni su sa svojom mentoricom Sanjom Mrzljak Jovanić kroz projekt „Pomoć pri osnivanju Dječjeg gradskog vijeća“ sudjelovali i na državnoj smotri projekata građanskog odgoja i obrazovanja održanoj u svibnju ove godine, te surađivali s Društvom Naša djeca Slatina u sklopu akcije „Grad Slatina – prijatelj djece“.

Dječje Gradsko vijeće je projekt koji se provodi u suradnji između Grada Slatine, Društva „Naša djeca“ Slatina, Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina i Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, a omogućava djeci i mladima ostvarivanje dječjih prava te ih potiče na aktivno sudjelovanje u životu Grada Slatine. Dječje gradsko vijeće omogućava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u Gradu Slatini. Prvi saziv Dječjeg gradskog vijeća ima 31-og člana koji su izabrani na izborima održanim u slatinskim osnovnim školama.(mt)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button