NASLOVNICAŽUPANIJA

Održana je početna konferencija projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je početna konferencija projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“ ukupne vrijednosti 6.641.894,03 kn, od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna.

Projekt je odobren u okviru poziva „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, a sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na početku konferencije, sve prisutne pozdravila je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak dok je sam projekt kroz prezentaciju predstavio ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Igor Fazekaš, a početnoj konferenciji nazočio je i zamjenik župana Igor Pavković, uz pročelnika upravnih odjela Županije, direktori i ravnatelji županijskih institucija.

Odobrenim sredstvima opremit će se 33 ordinacije Doma zdravlja VPŽ (opće, dentalne i fizikalne medicine te ginekološka ordinacija) i 5 ordinacija koncesionara Virovitičko-podravske županije (4 ordinacije dentalne medicine i 1 ginekološka ordinacija). Obavit će se manji infrastrukturni zahvati na ambulantama u Cabuni, Čačincima, Vaškoj, Gradini i Turanovcu. U ambulanti u Pitomači ugradit će se vertikalno podizna platforma te će se izvesti radovi na rekonstrukciji ordinacije fizikalne medicine i rehabilitacije u Slatini.

Provedbom projekta povećat će se kvaliteta zdravstvene zaštite na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima Virovitičko-podravske županije te povećati broj usluga pružatelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini čime će se ujedno smanjiti broj uputnica u bolnice za 15 posto. Nakon prezentacije, izaslanica iz Ministarstva zdravstva, Danica Kramarić, dala je osvrt na cjelokupni projekt na razini RH te predstavila projekt koji je u tijeku, a odnosi se na stručno usavršavanje liječničkog kadra na primarnoj razini zdravstvene zaštite. (www.vpz.hr, mm, Fotografije: Ivan Šemper)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button