NASLOVNICAŽUPANIJA

Tvrtki Radlovac je posao došao iz Irske: Stroj za proizvodnju finih frakcija agregata dopremili su sa „zelenog otoka“ u investiciji vrijednoj više od 3 milijuna kuna i danas zapošljavaju 76 radnika

Tvrtki Radlovac je posao došao iz Irske: Stroj za proizvodnju finih frakcija agregata dopremili su sa „zelenog otoka“ u investiciji vrijednoj više od 3 milijuna kuna i danas zapošljavaju 76 radnika

– Obično posao ide u Irsku, no mi smo ga iz Irske doveli u Slavoniju – kazao je između ostalog Nenad Sabljak direktor tvrtke Radlovac koja je iz Sjeverne Irske dopremila stroj za proizvodnju finih frakcija agregata i smjestila ga u kamenolom nedaleko Orahovice.

Investicija je to vrijedna više od 3 milijuna kuna, od čega je 1.124.943,68 kuna bilo bespovratnih.

Naime, u Hotelu Dukat u Orahovici održana je završna konferencija projekta „Povećanje kapaciteta proizvodnje novom tehnologijom i novim tehnološkim procesima“, nositelja tvrtke Radlovac. Projekt je sufinanciran i Europskog fonda za regionalni razvoj, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Ovim projektom su ostvarena ulaganja u novi proizvodnu liniju koja je omogućila promjenu tehnološkog procesa u proizvodnji dolomitnog agregata uz povećanje kapaciteta proizvodnje te smanjenja cijene koštanja po jedinici proizvoda. Uz racionalno korištenje prirodnih resursa projekt se razvijao u skladu s održivim razvojem, a otvorena su i nova radna mjesta.

Tvrtka Radlovac iz Orahovice, već više od stotinu godina bavi se proizvodnjom i oplemenjivanjem tehničkog kamena. veliki je proizvođač tehničkog kamena. Nakon novih investicija, zapošljavaju 76 radnika s tendencijom novih zapošljavanja. Kamen prodaju u Hrvatskoj i u zemljama jugoistočne Europe, a inače, jedini su dobavljač kamena za proizvodnju kamene vune u RH. Radlovac je dobitnik raznih priznanja a između ostalog dobili su tri i Zlatne kune za najuspješnije poslovanje.

Projekt Povećanje kapaciteta proizvodnje novom tehnologijom i novim tehnološkim procesima sufinanciranim od Europske unije uz potporu Vlade RH, predstavlja iskorak u daljnjem razvoju Radlovca kao tvrtke posvećene održivom gospodarskom razvoju Orahovice, Virovitičko-podravske županije i RH. Moglo se to čudi od govornika, Emine Kovač, ravnateljice VIDRA-e, koja je pohvalila dosadašnju odličnu suradnju s Radlovcem. Osim toga, nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec, kao i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović koji je podcrtao kako se kvalitetnim i marljivim radom, ali i razvijanjem vizije za buduće poslovanje, mogu ostvariti odlični rezultati o čemu svjedoči primjer tvrtke Radlovac. O samom projektu predstavivši ga, govorio je Nenad Sabljak i Neda Martić i VIDRA-e. Potom su sudionici konferencije obišli i mjesto gdje se nalazi stroj za proizvodnju finih frakcija agregata u (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button