DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, posljednja u sazivu 2017.-2021.

Danas je u Hrvatskom domu u Slatini održana, već jednom odgođena, izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine na kojoj se okupilo 12 gradskih vijećnika.

Budući da je i s ove sjednice izostala nazočnost gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića, Klub vijećnika HDZ-HSLS iznio je prijedlog da se s dnevnog reda skinu 2. i 3. točka, odnosno Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o donošenju II. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Slatine i Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o donošenju III. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja grada Slatine. Isto tako predloženo je da se u dnevni red uvrsti točka Pitanja i prijedlozi. Unatoč prijedlogu SDP-ovog vijećnika Dragana Jovanića da se odradi cijeli dnevni red s dodatkom točke Pitanja i prijedlozi, u konačnici su gradski vijećnici prihvatili izmijenjeni dnevni red ove izvanredne sjednice s koje su skinute spomenute dvije točke.

Nakon kraće rasprave gradski su vijećnici jednoglasno usvojili Statutarnu odluku o izmjenama i dopunama Statuta Grada Slatine, kojom se između ostaloga, smanjuje broj članova predstavničkog tijela u odnosu na sadašnji broj članova, kao i broj zamjenika gradonačelnika, tako da će u sljedećem sazivu gradonačelnik Grada Slatine imati samo jednog zamjenika.

Pod drugom točkom dnevnog reda, Pitanja i prijedlozi, u ime Kluba vijećnika HDZ-HSLS Josip Hetrih ponovio je pitanje s prethodne sjednice, a zanimalo ih je jesu li tvrdnje gradonačelnika Ostrošića da nisu potpisivane nikakve zadužnice od strane Grada za projekt Slatina sveučilišni grad, točne ili ne i ako jesu zamolio za obrazloženje. Budući da je ova sjednica posljednja u ovom sazivu Hetrih je također izrazio nezadovoljstvo što se osim gradonačelnika sjednici nisu odazvali ni svi gradski vijećnici, što je, kako je rekao, ujedno pokazatelj rada cijelog mandata kroz razna neslaganja i nesporazume.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak pozdravio je gradske vijećnike i sve nazočne na sjednici u svoje, te u ime Grada Slatine i gradonačelnika Ostrošića koji zbog poslovnih obveza u Zagrebu nije mogao prisustvovati sjednici, te pojasnio kako će gradski vijećnici na postavljeno pitanje dobiti odgovor pisanim putem, nakon čega je predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija zaključio rad izvanredne sjednice.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button