DOGAĐANJAFOTO GALERIJEGLAZBANASLOVNICAUDRUGE

[FOTO]: Održan WINTER LOUD EDITION

Dan prije Badnjaka, 23. prosinca, u organizaciji Udruge mladih Krik Slatina održan je WINTER LOUD EDITION, zimsko izdanje LOUD FESTA održanog u rujnu 2022. godine.

Kao odličan početak zimskih praznika, petak navečer uoči Badnjaka svim ljubiteljima alternativne glazbe zasigurno je bio rezerviran za jednu dobru svirku na kojoj se mogu zahvaliti vrijednim i ambicioznim članovima Udruge mladih Krik, jednako kao i Turističkoj zajednici Grada Slatine i Gradu Slatini.

S obzirom na to kako se ovoga puta radi o zimskome izdanju, svirka je održana u zatvorenom prostoru, točnije lokalu na adresi Bana Jelačića 41. Kao i na prethodnome, posjetitelja je i na ovome izdanju bilo mnoštvo, čak i s obzirom na to da su ovoga puta nastupili neki manje poznati sastavi.

Kako je Udruga Krik udruga mladih i za mlade, jedna od zadaća joj je da u svojemu radu podupire kreativnost perspektivnih i mladih sugrađana, a upravo su to učinili na prvom LOUD FESTU kada su publici predstavili Sibnele, sastav koji čine četiri mlade djevojke. Svoje mjesto pod reflektorima ovoga puta je dobio mladi slatinski trio Kotlovnica kojega čine Damjan Relić, Leon Venus i Antonio Pipić, a koji svoje ime zahvaljuju prostoru kotlovnice u kojem su nekada održavali probe. Svojim rock obradama popularnih domaćih i stranih bendova imali su čast otvoriti svirku, a sudeći prema oduševljenju publike – nakon „Louda“ bi se tu mogla naći još koja gaža.

Nakon njih su pozornicu preuzeli virovitički pankeri u sastavu Contra koji su inače nakon duže pauze ponovno uzeli gitare u ruke i odlučili “oprašiti” po žicama. Svirali su svoju varijantu melodičnog punka, a publici su se predstavili svojim autorskim stvarima.

Potom je iz Siska stigla Šarena Pojava koja je već nastupila na prethodnom „Loudu“, no nakon izvanserijski dobro odrađenog nastupa, zaslužili su da ih se ponovno pozove u Slatinu. Ekipa inače vrhunski spaja hip-hop, punk, žestoke zvukove, plesne ritmove i trubu.

Za kraj je nastupio legendarni koprivnički garažni punk rock duo u formatu bassa i bubnja pod nazivom Šiza. Ovaj duo neuobičajeno je osvježenje na glazbenoj sceni, a sada su prvi put nastupili u Slatini.

Jedan novitet ovog izdanja festivala bio je DJ after party za sve one koji su preživjeli žestoku i vrhunsku priredbu energičnih bendova. Publiku je tako rasplesao domaći DJ Enes koji je već otprije poznat slatinskoj publici te DJ Vranes koji je stigao iz Zagreba.

Velika i gotovo neočekivana posjećenost sinoćnje svirke pokazala je koliko je ovaj događaj doprinio jačanju domaće glazbene scene, a možda će to biti i svojevrsna motivacija mladima da se odluče na bavljenje glazbom i osnivanje bendova.

Sasvim je sigurno da je LOUD FEST zaživio, a sada samo ostaje na lokalnoj zajednici da u budućnosti i dalje pohodi ovakve događaje i podržava aktivnosti Udruge mladih Krik jer oni zasigurno doprinose promociji mjesta te pomažu Slatini na putu da postane grad mladih.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button