DOGAĐANJANASLOVNICA

Održan treći Memorijal “Mirko Vučeta”

U subotu 28. listopada održan je treći po redu Memorijal „Mirko Vučeta“ u sklopu kojeg su održane sportske igre hrvatskih ratnih vojnih invalida, predstavljanje knjige dr. Elvire Koić pod nazivom „Perspektiva žene“ i javnom tribinom na temu „Prijedlog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji“ koju je vodio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

„Protekle tri godine provodimo projekt vezan uz žene, žene braniteljice, žene branitelja, supruge, kćeri, majke… Odlučili smo složiti njihove riječi i misli u ovu knjigu, zbog zanemarenog, a najvažnijeg od svih pogleda, iz ženske perspektive. Najvažnije je, jer je žena temelj obitelji, temelj svega. Kada je žena sretna, svi su sretni. Jako je bilo teško steći povjerenje žena, kako bi ispričale svoju priču, ali, eto, uspjeli smo.“ – rekla je dr. Koić.  Knjiga je napisana u sklopu projekta ”Sadašnjost i budućnost obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata”, a uz dr. Koić, autorstvo knjige potpisuje i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

Nakon predstavljanja knjige pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić opširno je predstavio novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te upoznao okupljene sa pravima koje taj Zakon donosi.

„Kroz ovaj ovu prezentaciju prijedloga Zakona, koji ide na drugo čitanje u Hrvatski sabor i koji će zasigurno biti izglasan, želimo braniteljskoj populaciji približiti što on donosi, ali i ispraviti sve ono što je potrebno prema hrvatskim braniteljima i da na neki način ljude osnažimo i potaknemo u ostvarivanju svojih prava.“ – istaknuo je Križić.

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, te načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević rekavši kako će i dalje podržavat aktivnosti braniteljskih udruga s područja VPŽ i grada Slatine. Memorijalu  su prisustvovali  i načelnik Sopja Berislav Androš te načelnik Voćina Predrag Filić.

Prije samog predstavljanja knjige i Zakona o braniteljima uručene su i medalje pojedincima i ekipama koje su ostvarile najbolje sportske rezultate na Memorijalu.

Disciplina viseća kuglana:

 1. Miroslav Marković
 2. Josip Viljevac
 3. Damir Krlec

Disciplina viseća kuglana – ekipno:

 1. HVIDR-a Orahovica
 2. HVIDR-a Slatina
 3. HVIDR-a Virovitica

Streljaštvo – zračna puška:

 1. Petrović Velimir
 2. Hološ Tihomir
 3. Grba Mladen

Streljaštvo ekipno:

 1. Prvi hrvatski redarstvenik
 2. HVIDR-a Orahovica
 3. UHDDR Duga Međa

(mt, foto:Marko Telišman, Dragutin Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button