DOGAĐANJAFOTO GALERIJEGLAZBAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Održan 21. Međunarodni dječji festival duhovne glazbe u Slatini

Nakon tri godine u Slatini je ovog vikenda u organizaciji odjela za djecu i mladež Kršćanske adventističke crkve ponovnoodržan Međunarodni dječji festival duhovne glazbe SlatinaFEST. Ovo glazbeno-zabavno druženje u Slatini se organizira već 21. put po redu, a ove je godine 3. i 4. lipnja 2023. godine festival donio obilje radosti i blagoslova svim sudionicima.

U subotu je u jutarnjim satima ispred Pučkog otvorenog učilišta Slatina održan Dječji sabor na kojemu je uz zajedničko pjevanje i glazbeno-scenski prikaz upriličena biblijska priča o Davidu i Golijatu. U vrijeme tonskih proba sudionika festivala, djeca i odrasli su imali priliku sudjelovati u kreativnim radionicama i zajedničkom druženju.

Nakon toga je u kino-dvorani započeo glazbeni program na kojemu su u 18 točaka mladi glazbenici iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Srbije, pokazali svoje darove. Festival je posjetio i izaslanik Grada Slatine Damir Jakšić koji je gostima poželio dobrodošlicu u naš grad te izrazio zadovoljstvo ovako dugom tradicijom održavanja ovog posebnog okupljanja.

Ovaj jedinstveni duhovno-glazbeni vikend upotpunjen je upoznavanjem ljepota slatinskog kraja. Lijepo i sunčano vrijeme u nedjelju sudionici festivala iskoristili su za druženje i topli obrok na Višnjici. Na ovaj način Međunarodni festival duhovne glazbe SlatinaFEST, šireći ljubav prema Bogu i glazbi, pronosi i ljepote naše Slavonije izvan granica Republike Hrvatske.

Posebno obilježje festivala je ljubav prema bližnjima i humanitarna nota pa su se tako kao i svake godine osim na pjesmu usmjerili i na pomaganje najpotrebitijima. Ove godine će tako u suradnji s humanitarnom organizacijom ADRA iznos prikupljen na festivalu biti usmjeren za djecu Banije.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button