DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAZABAVA

Nešto sasvim drugačije na slatinskoj ljetnoj pozornici

Slatinsko ljeto i ove je nedjelje na pozornici kod fontane ponovno okupilo brojne posjetitelje željne dobre amosfere i još bolje glazbe, a upravo to im je priuštio glazbeni sastav Aura band koji je unio malo promjene nakon brojnih izvođača zabavne glazbe.

Aura band je našoj publici dobro poznat sastav jer su u sklopu različitih manifestacija više puta nastupali u Slatini. Na ovim prostorima sviraju više od deset godina, točnije od 2010. godine, a band čini ukupno šest članova: vokalna solistica Dorotea Marić Popović iz Đakova, pjevač Denis Knežević iz Slatine, bas-gitarist Dubravko Hunjet iz Zdenaca, bubnjar Alen Valinčić iz Osijeka, Branimir Medarić iz Čačinaca na akustičnoj gitari i klavijaturist Šime Milovac iz Čačinaca.

Ovaj glazbeni sastav ima zaista raznovrstan repertoar koji izvode na svojim nastupima. Iako privatno uživaju u nekoj malo drugačijoj glazbi, na svojim svirkama izvode uglavnom komercijalnije stvari kako bi uspjeli zadovoljiti potrebe svoje publike koje su uistinu raznolike. Tako sviraju sve od popa, rocka, funka i dancea domaće i strane glazbe koje je publika sinoć imala priliku čuti.

Nekada su bili prateći band Igoru Delaču, no kako je on pokrenuo svoju solo karijeru, trenutno je prvi glas banda Slatinčanin Denis Knežević koji je inače završio smjer gitare u glazbenoj školi, a svoj pjevački talent otkrio je u srednjoj školi. Nastupio je i u glazbenom natjecanju The Voice Hrvatska, u kojemu mu je mentor bio Ivan Dečak. Solistica Dorotea Marić Popović također se natjecala u The Voiceu, što samo pokazuje kakvi talentirani mladi izvođači čine ovaj glazbeni sastav.

Raznovrsnim repertoarom na njihov originalan način izveli su brojne zabavne, pop i rock hitove domaće i strane glazbe koji su definitivno razveselili i rasplesali slatinsku publiku, makar i samo u udobnosti njihovih stolica ispijajući neko hladno piće.

Iako su nam noći sve hladnije i kraće, a ljeto nam polako izmiče – naša manifestacije ide dalje. Tako ćemo sljedećega vikenda imati priliku uživati u čak dva nastupa. Naime, 20. kolovoza (subota) nam na ljetnu pozornicu stiže Miroslav Škoro, a dan poslije, u nedjelju, zabavljat će nas glazbeni sastav Black Tattoo.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button