DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAUDRUGE

Neonsko vokalno-glazbeno svijetlo Aklee Neon zasjalo i na slatinskom Vidikovcu

Odličan koncert održan je sinoć na Vidikovcu, a kojeg je povodom Međunarodnog dana mira organizirala Udruga mladih Krik, uz svesrdnu podršku i Kluba urbane kulture te Turističke zajednice grada. Ovaj koncert namijenjen mladima i volonterima dio je i projekta “Informirani građani za aktivnu zajednicu” financiranog od strane Ministarstva  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao i Grada Slatine.

Status prve zvijezde večeri i više je nego opravdala Aklea Neon. Ova ne samo nadolazeća, već i svojim glazbenim izričajem poprilično za hrvatsku estradu nekonvencionalna pojava, uspjela je svojom razigranošću vješto ispreplićući lokalno i globalno, bilo kroz naraciju bilo kroz osebujan neograničen vokal, a sve to uz čvrsto utabanu glazbenu podlogu maštovitih sampleova i neizbježnog začinskog elektro beata najčešće prožetog dub, reggae i afro atributima, pokazati i dokazati Slatini da je Ona tu, već sada, i da ima još puno toga za ponuditi i podijeliti, na veliko zadovoljstvo svih onih koji su se imali priliku upoznati s opusom i pomalo neuobičajenim gotovo eksperimentalnim stilom ove u javnosti sve prisutnije i prihvaćenije glazbenice.

Ništa slabiji nastup nisu imali niti Kongo Acoustic, ali i Ekvilibrios, dva mlada glazbena sastava, koji su do dugo u slatinsku prohladnu noć uz Akleu Neon držali na okupu brojne mlade željne zabave, ali naravno pod strogo kontroliranim epidemiološkim uvjetima.

Tekst i foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button