DOGAĐANJANASLOVNICA

Nakon cjelodnevnih gužvi na benzinskim postajama, Vlada objavila nove cijene goriva

Mnogi građani u strahu od najavljenog novog velikog poskupljenja naftnih derivata požurili su na benzinske postaje u gradu i stvorili prometne čepove. Tako je i u Slatini tijekom dana došlo do prometnih gužvi gdje je policija bila primorana regulirati promet i osigurati neometano prometovanje.

Na aktualnu temu premijer Andrej Plenković na današnjoj izvanrednoj sjednici Vlade koju je sazvao obzirom da Uredba kojom su zamrznuli cijene goriva istječe danas u ponoć izjavio je:

– Bez bilo kakvih Vladinih mjera, sutra bi cijena za dizelsko gorivo iznosila 13,71 kunu, a za benzinsko 13,28 kuna. Radi se o rekordno visokim razinama cijena. Uvodimo novi koncept – smanjujemo trošarine i marže. Ako bismo išli s fiksiranjem maloprodajne cijene, poslovalo bi se s gubitkom, ta opacija da naši građani nisu u mogućnosti kupiti naftne derivate nije bila opcija. Omogućit ćemo distributerima daljnje poslovanje fiksiranjem ukupne marže na 0,75 lipa po litri i 50 po litri za plavi dizel. Na rok od 90 dana smanjit ćemo iznose trošarina – rekao je.

Rast po litri goriva uspjet će se ovime zadržati na porastu u rasponu od 80 do 1,20 lipe uz iznimku plavog dizela, rekao je. (mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button