NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

IOŠ Slatina 11. ožujka domaćin Međužupanijskog izlučnog natjecanja u disciplini Kućne instalacije – Worldskills Croatia 2022.

Industrijsko-obrtnička škola Slatina bit će domaćin Međužupanijskog izlučnog natjecanja u natjecateljskoj disciplini Kućne instalacije –Worldskills Croatia 2022. u okviru ESF-ova projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre.

Cilj natjecanja je promicanje važnosti strukovnih vještina kao osnove za rast hrvatskoga gospodarstva, podići privlačnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, te nadahnuti mlade na odabir strukovnih zanimanja kao poželjnog odabira u karijeri.

Provedba natjecanja služi kao platforma za učenje, rad, istraživanje, inovacije i suradnju među nastavnicima i dionicima obrazovnog sustava, malog i srednjeg poduzetništva, gospodarstva općenito te za promociju znanja, vještina, proizvoda i usluga kako bi se ostvario sinergijski učinak na društvo.

Na međužupanijskom natjecanju sudjelovat će sedam srednjih škola: Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje, Tehnička škola Daruvar, Strojarska tehnička škola Osijek i domaćin Industrijsko-obrtnička škola Slatina, koje dolaze iz četiri županije: Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske.

Svaku školu predstavljat će natjecateljski tim od dva učenika pod vodstvom njihovih nastavnika mentora, tako da će se u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini u petak, 11. ožujka okupiti ukupno 14 natjecatelja i 7 mentora.

Uoči samog natjecanja ravnatelj IOŠ-a Mladen Graovac zahvalio se obrtnicima slatinskog Udruženja obrtnika, Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Slatini koji su svojim  donacijama pomogli u realizaciji natjecanja.
 (mf/Izvor: IOŠ Slatina)


Sponzori Međužupanijskog izlučnog natjecanja u disciplini Kućne instalacije –Worldskills Croatia 2022. u Slatini:

Virovitičko-podravska županija

Grad Slatina

„Rile Mont“ Slatina, vl. Saša Relić

„MGW“ Slatina, vl. Veljko Trifunović

„Krešimir“ Mikleuš, vl. Krešimir Funtek

„Plinoinstalater Monter“, Slatina, vl. Krunoslav Škrnički

Instalacije Kodrić, Sladojevci, vl. Matej Kodrić

Vodometal d.o.o Slatina vl. Stoja Bogić

 

 

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button