DOGAĐANJANASLOVNICA

Lobbi party 2017. – gradonačelnik Ostrošić sa suradnicima posjetio Szentlőrinc

U petak, 8. rujna 2017. godine, u mađarskom gradu Szentlőrinc održao se Lobbi party, skup koji  okuplja predstavnike općinskih, gradskih i državnih institucija te brojnih gospodarstvenika i udruga koji  djeluju na području grada Szentlőrinca.

Grad Slatinu predstavljali su gradonačelnik Denis Ostrošić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak, ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine Danijela Maravić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Slatine Vanja Lazić te Viši stručni suradnik u Službi za gospodarstvo grada Slatine Marin Kokorić.

Svaki od sudionika prezentirao se i kroz gastronomske i enološke delicije a Grad Slatina je svoje goste počastio izvrsnim čobanacem kojega je pripremio predstavnik Lovačke udruge „Zec“ iz Bakića Željko Santi,  suhomesnatim narescima  mesne industrije Mesoprerada d.o.o., a za slatki kraj pobrinula se Sandra Jadek, vlasnica obrta Sandrini kolači izvrsnom tortom kao i Alenka Butorac vlasnica društva Šapica d.o.o.  sa svojim prepoznatljivim bezglutenskim šapicama.

Nazdravilo se Slatinskim biserom, prvim hrvatskim pjenušcem koji se ponovno proizvodi u vinariji Stari podrum u Slatini pod budnim okom g. Ivana Halasa.

Na predstavljanju Grada, u opuštenoj atmosferi s mnogim sudionicima Lobbi party-ja, razgovaralo se o budućim prekograničnim suradnjama te o nastavcima uspješnih prethodnih suradnji od kojih valja izdvojiti uspješno proveden projekt u suradnji gradova Slatine, Našica i Szentlorinca Szlana – „Od carske željeznice do održivog razvoja“  te prošle godine započetu suradnju na projektu na području zdravlja između Ordinacije fizikalne medicine i rehabilitacije u Slatini pri Domu zdravlja VPŽ i Poliklinike LŐRINC-MED Nonp Kft. iz Szentlőrinca.

Na uspješnoj prezentaciji Grada Slatine, čestitala je i generalna konzulica Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu mr. sc. Vesna Haluga, Koltai Péter gradonačelnik grada Szentlőrinc, dr. Győrvári Márk bivši gradonačelnik grada Szentlrőinc-a s kojima smo ranije uspješno surađivali,  Zoltan Győrffy ugledni mađarski gastro i eno stručnjak, ali i brojni  drugi sudionici ovog događaja.

Zahvaljujući ranijim pozitivnim iskustvima u provedbi projekata sa gradom Szentlőrinc-om te brojnim novim kontaktima vjerujemo u daljnju uspješnu suradnju. (vl / Foto: mk)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button