NASLOVNICAŽUPANIJA

Igor Andrović preuzeo dužnost župana Virovitičko-podravske županije

Igor Andrović je preuzeo dužnost župana Virovitičko-podravske županije i najavio najveći pomak u razvoju gospodarstva i zapošljavanju

Novi virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u petak 26. svibnja, službeno je preuzeo dužnost. U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije upriličena je primopredaja dužnosti župana. Name, na netom okončanim lokalnim izborima za župana, Igor Andrović je premoćno pobijedio kao kandidat koalicije HDZ-HSLS-HSP AS-HSP i HDSSB, osvojivši 56,14 posto glasova.

Tijekom primopredaje bili su nazočni i novi zamjenici župana, Marijo Klement i Darko Žužak, kao i zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Igor Pavković, te saborski zastupnik Josip Đakić.

Obraćajući se nazočnima, župan Igor Andrović je kazao:

– Moj novi tim i ja nastavit ćemo s pročelnicima i djelatnicima Virovitičko-podravske županije s realizacijom svih započetih projekata. Također, radit ćemo i na realizaciji novih projekata koje smo zacrtali našim programom kako bismo, u konačnici, opravdali ukazano povjerenje birača. Bit ću župan svih stanovnika Virovitičko-podravske županije i nastojat ću svu svoju energiju, zajedno sa zamjenicima usmjeriti upravo na njihovu dobrobit. Najveći pomak očekujemo u razvoju gospodarstva i zapošljavanju te ćemo raditi na projektima koji će tome doprinijeti. Čeka nas mnogo infrastrukturnih projekata, projekata koji se tiču i razvoja gospodarstva, poduzetništva, obrta, turizma… Županija smo koja prednjači u povlačenju sredstava iz EU fondova, a na europska sredstva oslanjat ćemo se i u buduće. Na nama je težak zadatak, je bivši župan, danas ministar Tomislav Tolušić, je ljestvicu podigao visoko svojim radom, a mi ćemo je pokušati preskočiti.

Bivša obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, se uz čestitke novom županu zahvalila se svima na suradnji

– Velika je čast i obveza biti župan Virovitičko-podravske županije. Koliko ja poznajem i Igora Androvića i Marija Klementa i Darka Žužaka, oni će ovaj posao odraditi časno i odgovorno s velikim zamahom. Zahvaljujem se na radu u suradnji svim upravnim tijelima i odjelima Virovitičko-podravske županije, kao i VIDRA-i i svim županijskim ustanovama. Ja sam i nadalje na raspolaganju za sve županijske projekte. Želim budućem vodstvu Virovitičko-podravske županije svako dobro u budućem radu – naglasila je bivša obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Nazočnima se obratio i saborski zastupnik te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić.

– Zahvalio bih se bivšoj obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak na odličnom radu i želim čestitati županu Igoru Androviću, kao i njegovim zamjenicima, Klementu, Žužaku i Pavkoviću. Vjerujem da će daljnji rad županijske uprave biti još bolji, konkretniji i još brži na izradi projekata što smo kao političari dužni prema stanovnicima ove županije – istaknuo je između ostalog Josip Đakić.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button