DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

I ove godine OŠ Eugena Kumičića Slatina nagradila svoje Eugenijalce – Oskarovce

Danas tradicionalno zadnjeg dana škole Osnovna škola Eugena Kumičića organizirala je svečanost imena ”Eugenijalci – Oskarovci” na kojoj su dodijeljena posebna priznanja i nagrade učenicima i učiteljima koji su svojim radom i ostvarenim rezultatima u protekloj školskoj godini pridonijeli ugledu i kvaliteti ove slatinske škole.

Nakon intoniranja hrvatske himne, a potom i školske himne u izvedbi učenika 5. razreda pod mentorstvom učiteljice Renate Grahovac, svoje učenike, učitelje, roditelje i ostale goste pozdravila je ravnateljica Božica Majhen, dok su cijelu manifestaciju vodile pedagoginja Nataša Valinčić i učiteljica u posebnom odjelu Mirjana Foro.

– Samo zajedničkom sinergijom učitelja, učenika i roditelja, a uz podršku osnivača, odnosno Virovitičko-podravske županije kao i Grada Slatine može se doći do ovakvih značajnih uspjeha.

Važno je nikada ne zaboraviti činjenicu da je znanje moć koju nam nitko ne može uzeti, također je bitno osvijestiti vrijednost cjeloživotnog učenja. Stoga od samog početka formalnog obrazovanja nastojimo naučiti naše učenike kako učiti i kako preuzeti odgovornost za svoje učenje. Razvijamo kod njih vještine koje će im uz znanje biti bitne za daljnji nastavak obrazovanja i konkurentnost na tržištu rada kada jednog dana izađu iz sustava formalnog obrazovanja, – istaknula je ravnateljica Majhen te čestitala svima na odličnim uspjesima uz želju da u idućoj školskoj godini svi zajedno budu još uspješniji, jer uvijek se može bolje!

S nekoliko riječi nazočnima se obratila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić koja se tom prigodom s posebnim emocijama ujedno prisjetila i svojih školskih dana koje je provela u ovoj istoj školi.

Prenijevši pozdrave virovitičko-podravskog župana Igora Androvića istaknula je kako Odjel uz slatinsku školu Eugena Kumičića vodi brigu o još 74 školska objekta i 8,5 tisuća učenika na području Virovitičko-podravske županije.  

– Drago mi je što ovdje vidim ovako veliki broj nagrađenih učenika jer ovo je škola kvalitetnih temelja, škola koja je provela brojne projekte, koja je prepoznatljiva, ne samo na razini županije nego i cijele Republike Hrvatske, škola koja redovito ima učenike u konkurenciji za najučenike županije, a osim u znanju oni su uspješni i u sportu te mnogim drugim područjima, ovo je dakle škola koja ne samo u matičnoj već i u pet područnih škola ima prekrasne učenike i učitelje, – istaknula je pročelnica Bunić, te im čestitala na izvrsnim ostvarenim rezultatima, ali i zahvalila što su otvorena srca prihvatili učenike iz Ukrajine.
Isto tako najavila je i jedno iznenađenje, naime Virovitičko-podravska županija će financirati ljetni kamp na engleskom jeziku za učenicu OŠ Eugena Kumičića Slatina Doru Bačani, gdje će ujedno predstavljati Virovitičko-podravsku županiju budući da u spomenuti kamp ide samo po jedan učenik iz svake županije. 

Prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je s ponosom pozdravio učenike i učitelje, kao i sve ostale goste, tim više što ga za ovu školsku ustanovu vežu lijepe uspomene i kao knjižničara, i kao učitelja engleskog i hrvatskog jezika.

– Suradnja se nastavlja i dalje budući da Grad Slatina pomaže rad škole iako nije njezin osnivač. Drago mi je da se ova manifestacija iz godine u godinu širi i da je sve više dobrih rezultata koje treba nagraditi. Ovaj je kolektiv srastao s idejom ravnateljice te zajedničkom sinergijom širi svoje projekte diljem Europe do novih znanja i iskustava koji će učenicima i učiteljima samo donijeti nove uspjehe. Čast mi je danas biti ovdje i od srca vam čestitam na svim vašim uspjesima, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić koji je potom uz pročelnicu Bunić pomogao ravnateljici Majhen učenicima uručiti njihova zaslužena priznanja.

U kategoriji učenika koji su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 72-je učenika, 40 učenika je primilo priznanje za najučenika, a posebne su nagrade primili Gita Špoljarić koja je proglašena najboljom učenicom škole, a u ruke joj je stiglo i priznanje za promicanje tolerancije i nenasilja, zatim Danijel Bogdan koji je najučenik posebnih odjela, naj sportaš je Mateo Lukić, najsportašica Ana Sejkora, najzadrugarka Lana Čordaš, a naj volonterka Ana Kizivat.

Mali predah tijekom nagrađivanja napravila je učenica 5.a razreda Ena Bačani svojim monologom „Ah, ta matematika!“ s kojim je nastupila na ovogodišnjem LiDraNu.

Potom je povelje za unapređenje rada škole primilo 30 učitelja, jedna stručna suradnica i ravnateljica škole Božica Majhen uz poruku „Učitelji sade sjemenke znanja koje rastu zauvijek“.

I ove su godine nagrađeni učenici i učitelji osim priznanja dobili i tzv. ”Oskar znanja” koji je zajedno s učenicima na laserskoj gravirki dobivenoj kroz projekt Still izradio učitelj tehničke kulture Ivan Drokan.

Na kraju svečanosti učiteljima, ali i svim djelatnicima škole u ime svih učenika, a osobito osmaša, zahvalila se najučenica škole Gita Špoljarić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Laureati – učenici, povelje – učitelji – 2021.2022.

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button