DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradski vijećnici izglasali najveći proračun Grada Slatine do sada

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Daria Vrbaslije jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine.
Nakon usvojenog Dnevnog reda od 29 točaka i zapisnika s 13. sjednice, kao i dvije izvanredne održane u studenom, iscrpnu informaciju o radu gradonačelnika i Gradske uprave u proteklom četveromjesečnom razdoblju iznio je gradonačelnik Denis Ostrošić.
Na aktualnom satu gradskim je vijećnicima postavljeno šest pitanja ispred Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP koja su se odnosila na stipendiranje učenika, otpis dugova fizičkim osobama, projekt obnove doma u Donjim Meljanima, rad KUD-a Dika, božićnice za umirovljenike i projekt širokopojasnog interneta za područje grada Slatine.
Dva su pitanja postavljena ispred Kluba zastupnika SDP-a vezana za gradski proračun za 2019. godinu, odnosno koje će pozitivne promjene proračun donijeti građanima Slatine, a zanimali su se i za projekt Epi centar Sequioa.
Vijećnici će odgovore na postavljena pitanja dobiti naknadno u pisanom obliku.

Nakon aktualnog sata Informaciju o stanju sigurnosti na području grada Slatine iznio je načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, dok je ispred tvrtke IN konzalting d.o.o. Ivan Nožina prezentirao Procjenu rizika od velikih nesreća za područje grada Slatine, koje su vijećnici jednoglasno prihvatili, kao i program rada Savjeta mladih Grada Slatine za 2019. godinu koji je kratko obrazložio predsjednik Savjeta Mario Đurinić.

Najzanimljivija točka jučerašnje sjednice svakako je bila Razmatranje prijedloga i donošenje Proračuna Grada Slatine za 2019. godinu i projekcija Proračuna za 2020. i 2021. godinu.

Najveći proračun Grada Slatine do sada u iznosu od 116.772.019,34 kune, gradski su vijećnici nakon duže rasprave izglasali s devet glasova za i šest suzdržanih. Razlog 50% -tnog povećanja u odnosu na 2018. godinu vezan je za planirane projekte u sklopu Intervencijskog plana.

Nakon što su sve ostale odluke, rješenja i programi predloženi Dnevnim redom, prihvaćeni, vijećnicima i svim građanima Slatine i prigradskih naselja, sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2019. godinu zaželjeli su predsjednica Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP Sanja Bošnjak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić koji je potom vijećnicima i gostima sjednice uručio prigodne darove povodom božićno-novogodišnjih blagdana.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button