Home / KULTURA / Gradonačelnik Ostrošić otvorio XXIII. dane Milka Kelemena

Gradonačelnik Ostrošić otvorio XXIII. dane Milka Kelemena

Jučer je u crkvi sv. Josipa u Slatini koncertom svečano otvoren festival „XXIII. dani Milka Kelemena“.

Direktorica festivala Jadranka Srdoč pozdravila je prisutne te pročitala pismo Milka Kelemena koji je zbog bolesti bio spriječen doći na otvaranje. Gradonačelnik  Grada Slatine Denis Ostrošić otvorio je festival te istaknuo  važnost ovog festivala za Grad Slatinu i pozvao sve Slatinčane i Slatinjanke da posjete barem jedan od koncerata koji će se tijekom listopada održati u Slatini.

Nastupili su Vasily Scherbakov, klavir, Goran Končar, violina i Ljerka Končar-Gamulin, violončelo.

Festival se održava u organizaciji Udruge DMK i Turističke zajednice grada Slatine te uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Hrvatske turističke zajednice, Grada Slatine, Virovitičko-podravske županije, Ministarstva kulture Ruske Federacije i sponzora.

(mt)

Glazba ,stara ili nova, sama za sebe nema smisla. Njome skladatelj otkriva do tada nepoznate regije duha i iznova tumači smisao sveukupnog čovjekova postojanja. Ona, dakle, nije ukras, već važna društvena vrijednost što proizlazi iz njezina antropološkog djelovanja, iz sposobnosti da se obraća pluralizmu ljudske osobe, i da tako obogaćuje individualnost-najveću vrijednost svakog čovjeka.

Milko Kelemen, Svjetovi zvuka

x

Check Also

VPŽ i šesti dan bez novooboljele osobe na koronavirus. Dvoje do sada pozitivnih više nemaju simptome!

Dugo smo bili jedina županija u koju nije došao zloglasni virus, ali rekli smo da ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org