DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina: Započela realizacija Programa javnih radova

Kroz Mjere za poticanje zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2020. godinu, a vezano uz javne radove za jedinice lokalne samouprave, 10. kolovoza ove godine Gradu Slatini odobren je Program: Revitalizacija zelenih javnih površina, u sklopu kojega će HZZ sufinancirati zapošljavanje 15 osoba.

Javni rad je mjera čiji se program temelji na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica s ciljem uključivanja dugotrajno nezaposlenih osoba, osoba s invaliditetom i osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, među ostalima, hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, roditelji s 4 i više malodobne djece, zatim osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih 3 i više godina te osobe starije od 50 godina prijavljene u evidenciju dulje od 6 mjeseci.

Programom javnih radova na području Grada Slatine u 2020. godini, obuhvatit će se uređenje i održavanje zapuštenih javnih površina i objekata u vlasništvu Grada Slatine, koje nisu obuhvaćene redovnim programom održavanja javnih površina i koje zahtijevaju angažman osoblja za fizički rad s posebnim naglaskom na nastavak održavanja javnih površina uređenih kroz programe javnih radova koji su provođeni prethodnih godina, te pojačano održavanja  uređenosti javnih površina povodom obilježavanja značajnih manifestacija, blagdana, državnih i gradskih praznika i spomendana.
Programom će biti obuhvaćena i revitalizacija zapuštenih zelenih površina u prigradskim naseljima Grada Slatine.

Danas je Grad Slatina s odabranih 15 osoba koje ispunjavaju tražene uvjete potpisao ugovore o radu na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci, nakon čega su novozaposleni djelatnici u javnim radovima krenuli u realizaciju aktivnosti iz Programa revitalizacije zelenih javnih površina.
Nekoliko je žena odmah poslano u ispomoć Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina prilikom preseljenja knjiga i namještaja u novoobnovljeni prostor knjižnice i uređenja istog, dok su ostali djelatnici raspoređeni na košnju i uređenje zelenih javnih površina u širem centru grada.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button