DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina – ulaganja u prigradska naselja

Izgradnjom infrastrukture i uređenjem okoliša slatinsko prigradsko naselje Bakić postaje prava oaza za ostanak mladih obitelji

Grad Slatina, osim u infrastrukturu na području Slatine, konstantno ulaže i u prigradska naselja, o čemu se javnost redovito informira, između ostaloga, putem ciklusa emisija u programu Radio Slatine. Tema prošle emisije u kojoj su gostovali gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslav Hess bila je razvoj prigradskog naselja Bakić.

Tako smo doznali što je sve odrađeno u proteklom i što sve Grad Slatina zajedno s mještanima planira u budućem razdoblju s ciljem ostvarenja što boljih uvjeta života u tom prigradskom naselju.

Prema riječima gradonačelnika Ostrošića Grad Slatina je vlastitim sredstvima potpomagao uređenje prigradskog naselja Bakić, te rad njegovih udruga.
Tako je potporom u iznosu od 300.000 kuna pomogao izgradnju zgrade Područne škole Eugena Kumičića, a od većih investicija u suradnji s Požeškom biskupijom u planu je izgradnja kapelice koja će biti smještena na prostoru između škole i trgovine, odnosno Mjesnog doma. Njezino projektiranje kreće iduće godine, a za prvu fazu izgradnje Grad Slatina će izdvojiti 150.000 kuna.

Grad je ostvario jako dobru suradnju s udrugama u Bakiću kojima pomaže ne samo u redovitom radu već i kroz potpore njihovim projektima. Tako je u dva navrata, 2018. i 2019. godine, uloženo po 20.000 kuna za potrebe uređenja ribičkog doma ŠRU „Šaran“ Bakić koji je trenutačno u završnoj fazi opremanja.

Grad Slatina sufinancirao je bakićkom Nogometnom klubu „Mladost“ izgradnju nadstrešnice u iznosu 8.145,13 kuna, te uređenje unutarnjeg dijela klupskih prostorija u iznosu 3.363,78 kuna. Isto je tako tijekom godina osiguravao sredstva za podmirivanje troškova režija i nesmetani rad kluba.

Grad je priskočio u pomoć i Lovačkoj udruzi „Zec“ Bakić, kojoj je sufinancirao zamjenu stolarije u iznosu 8.500 kuna. Zatim je nabavljen kontejner u iznosu od 20.000 kuna za potrebe rada braniteljske udruge UHDDR Ogranak Bakić, a izradu podloge za njegovo postavljanje Grad je sufinancirao s 4.375 kuna.

U proteklom je razdoblju saniran i neravni teren pored trgovine u dvorištu kod Mjesnog doma i DVD-a Bakić, zatim je nasipavanjem zemlje na bakićkom igralištu prema Gornjem Miholjcu poravnat neravni teren, te je uređeno dječje igralište u centru Bakića gdje su popravljene ljuljačke s ugradnjom novih sjedalica, te su učvršćene klackalice.

U sklopu redovitog održavanja makadamskih i poljskih puteva te sustava odvodnje, Grad Slatina je redovito nasipavao poljske puteve, a iz Programa održavanja komunalne infrastrukture, pristupilo se sanaciji udarnih rupa.

Na starom groblju prije ulaza u Bakić, na zahtjev mještana, orezana su ili uklonjena stabla koja su prerasla i nadvila se nad cestu, a 2019. godine postavljena je i klima u mrtvačnicu.

– Kroz Program participativnog budžetiranja i razne projekte Grad je ostvario izuzetnu suradnju s udrugama i društvima iz Bakića s kojima je realizirano niz akcija na obostrano zadovoljstvo. Suradnja će se nastaviti i tijekom ove godine, no što će se od tri zaprimljena zahtjeva moći realizirati sredstvima u visini od 20.000 kuna koliko je na raspolaganju svakom mjesnom odboru iz tog programa, znat će se kada se razmotre troškovnici. Ukoliko potrebna sredstva za njihovu realizaciju budu veća, pojedine akcije će se pokušati realizirati kroz financiranje projekata udruga, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić te izrazio nadu da će sva ova nastojanja za bolji prosperitet i društveni život u ovom prigradskom naselju uroditi plodom te potaknuti mlade bakićke obitelji da ostanu na svojim ognjištima.
(mf/Foto: M. Feldi, arhivske fotografije)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button