DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

GO SDP-a organizirala preventivno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi

Na Trgu Sv. Josipa u Slatini organizirano je danas u prijepodnevnim satima od strane GO SDP-a Slatina  preventivno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi.Dijabetes i hipertenzija su rizični čimbenici razvoja kardiovaskularnih bolesti, koje su glavni uzrok smrtnosti u Hrvatskoj, pa tako i u našoj županiji.Akciji je prisustvovao i specijalist interne medicine dr.Saša Srića, glavni nacionalni koordinator zdravstvene politike SDP-a a isto tako  i javnozdravstvenih akcija „Prevencijom do zdravlja“. U okviru ove akcije u proteklih nekoliko mjeseci do sada je obišao 60-tak gradova u Hrvatskoj čija je svrha poticanje svjesnosti sugrađana i sugrađanki koliko su zapravo ovakve akcije preventivno bitne.

U svakoj akciji detektiramo 5-10 novootkrivenih građana s povišenim tlakom ili povišenim šećerom. Na taj način radimo na brzom i konkretnom djelovanju kako bi se došlo do dijagnoze i kako bi se pacijenti liječili i kako bismo smanjili stopu invalidnosti i smrtnosti. Odazivom na akcije smo i više nego zadovoljni. Da je zdravlje najveće bogatstvo znamo apsolutno a i naše građane sve više i više u to uspijevamo uvjeriti. Kada smo počinjali s ovom akcijom bio je odaziv od 40-50-tak ljudi po akciji , a sada se taj broj učetverostručio. U ovom trenutku predstavljamo i nacionalni program SDP-ove politike, znajući da je zdravstvo u popriličnom kaosu, liste čekanja su beskrajno produžene, odlazak liječnika i medicinskih sestara je na svakodnevnoj bazi prisutan , u ovom trenutku nedostaje 2000 liječnika i 12 000 medicinskih sestara“, ispričao nam je ovom prilikom dr. Saša Srića.

Zadovoljstvo mi je reći da smo danas ugostili dr. Sašu Srića, inače internistu pulmologa, u  akciji “Prevencijom do zdravlja”. Akcija je posvećena ranom otkrivanju zdravstvenih tegoba. Ovdje su i promotivni letci za zdravu prehranu, kako bi vlastitim trudom što kvalitetnije i duže očuvali svoje zdravlje. Ovoj je akciji povod i Svjetski dan borbe protiv dijabetesa koji se svake godine obilježava 14.studenog.Takvih akcija će još biti i ispred zdravstvenih ustanova ali i ispred naše stranke“, zaključila je predsjednica Gradske organizacije SDP-a Slatina Ksenija Plantak.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button