Home / DOGAĐANJA / GO SDP-a organizirala preventivno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi

GO SDP-a organizirala preventivno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi

Na Trgu Sv. Josipa u Slatini organizirano je danas u prijepodnevnim satima od strane GO SDP-a Slatina  preventivno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi.Dijabetes i hipertenzija su rizični čimbenici razvoja kardiovaskularnih bolesti, koje su glavni uzrok smrtnosti u Hrvatskoj, pa tako i u našoj županiji.Akciji je prisustvovao i specijalist interne medicine dr.Saša Srića, glavni nacionalni koordinator zdravstvene politike SDP-a a isto tako  i javnozdravstvenih akcija „Prevencijom do zdravlja“. U okviru ove akcije u proteklih nekoliko mjeseci do sada je obišao 60-tak gradova u Hrvatskoj čija je svrha poticanje svjesnosti sugrađana i sugrađanki koliko su zapravo ovakve akcije preventivno bitne.

U svakoj akciji detektiramo 5-10 novootkrivenih građana s povišenim tlakom ili povišenim šećerom. Na taj način radimo na brzom i konkretnom djelovanju kako bi se došlo do dijagnoze i kako bi se pacijenti liječili i kako bismo smanjili stopu invalidnosti i smrtnosti. Odazivom na akcije smo i više nego zadovoljni. Da je zdravlje najveće bogatstvo znamo apsolutno a i naše građane sve više i više u to uspijevamo uvjeriti. Kada smo počinjali s ovom akcijom bio je odaziv od 40-50-tak ljudi po akciji , a sada se taj broj učetverostručio. U ovom trenutku predstavljamo i nacionalni program SDP-ove politike, znajući da je zdravstvo u popriličnom kaosu, liste čekanja su beskrajno produžene, odlazak liječnika i medicinskih sestara je na svakodnevnoj bazi prisutan , u ovom trenutku nedostaje 2000 liječnika i 12 000 medicinskih sestara“, ispričao nam je ovom prilikom dr. Saša Srića.

Zadovoljstvo mi je reći da smo danas ugostili dr. Sašu Srića, inače internistu pulmologa, u  akciji “Prevencijom do zdravlja”. Akcija je posvećena ranom otkrivanju zdravstvenih tegoba. Ovdje su i promotivni letci za zdravu prehranu, kako bi vlastitim trudom što kvalitetnije i duže očuvali svoje zdravlje. Ovoj je akciji povod i Svjetski dan borbe protiv dijabetesa koji se svake godine obilježava 14.studenog.Takvih akcija će još biti i ispred zdravstvenih ustanova ali i ispred naše stranke“, zaključila je predsjednica Gradske organizacije SDP-a Slatina Ksenija Plantak.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

 

x

Check Also

Niti kiša nije mogla zaustaviti veselo slatinsko Martinje

Bez obzira na poprilično loše vremenske prilike danas je na slatinskom Vidikovcu održano tradicionalno Martinje, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org