DOGAĐANJANASLOVNICA

Glazbena srijeda na Radio Slatini

Današnji dan donio je poprilično niske temperature, ali druženjem s našim slušateljima, a kasnije i našim glazbenim gostima, odmah smo zaboravili na spomenuto.

Današnji program počeo je veselo čestitkama dragim nam Barbarama i Baricama….

U eter našega radija oko 10,30 sati stigao je pjevač TS Kas Dinko Glavaš i onako vrckast i veseo sa sobom donio puno pozivne energije a sigurni smo da ju je uspješno prenio i na naše slušatelje.

Dinko je ispričao kako Kas ima novi spot i to za pjesmu „Tražeći tebe“ kojim i završavaju poglavlje svog drugog albuma „Danas smo kraljevi“. Spot je sniman u osječkoj Tvrđi, a pokušava skrenuti pozornost na sve veći problem današnjeg načina života prožetog društvenim mrežama, manjkom privatnosti i prijekim sudom javnosti.

Kasovci će Silvestarsku noć provesti radno, svirajući u Americi. Osim svirke za Silvestrovo, održati će još nekoliko koncerata u nekoliko različitih američkih gradova, a onda će na zasluženi godišnji odmor.

Ubrzo nakon Dinkovog odlaska s radija u goste nam je stigao jedan mladi Dalmatinac, imenom i prezimenom Jure Brkljača. Upoznali smo ga na „Voice-u“ , kada je pokazao zavidne vokalne sposobnosti,  s ključnim ljudima poput Tonya Cetinskog od tada radi na svojoj glazbenoj karijeri . Jure nam je ispričao kako će uskoro imati dovoljan broj pjesama za svoj prvi album. Saznali smo da kao i svaki pravi Dalmatinac ima sklonosti kantautorstvu, znači neke od svojih pjesama sam je napisao i otpjevao. Jure svoju suradnju nastavlja s Miroslavom Rusom koji je tekst za pjesmu“ Lipa“ samo za Juru napisao na dalmatinskom narječju a Jure ju je potom s radošću otpjevao.

Kaže nema nekih posebnih planova, namjerava polako i sponatano jer samo tako se gradi uspješna karijera.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Elvis Marković)


 

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button