DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Glazbena škola Milka Kelemena organizirala koncert Hrvatskog gudačkog kvarteta

Još jedan koncert klasične glazbe pripremila je za večeras slatinska Glazbena škola Milka Kelemena.

Uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske ovoga puta je u koncertnoj dvorani glazbene škole iliti Hrvatskom domu zasvirao Hrvatski gudački kvartet. Spomenuti kvartet u sastavu: Martin Draušnik-violina, Alina Gubajdullina-violina, Lucija Brnadić-viola i Zita Draušnik –violončelo, izveo je djela Petra Bergama i Felixa Mendelssohna.

Svirajući zajedno u raznim sastavima još od studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, članovi Hrvatskog gudačkog kvarteta odlučili su spojiti snage i udružiti se u jednoj od najzahtjevnijih disciplina u ozbiljnoj glazbi-gudačkom kvartetu.

Ovi vrsni mladi umjetnici članovi su eminentnih orkestara i ansambala, te dobitnici brojnih nagrada i priznanja u domovini i inozemstvu.

Pozivu na koncert, svojim dolaskom, odgovorili su mahom učenici Glazbene škole Milka Kelemena. Iskustvo slušanja i gledanja profesionalnih glazbenika na djelu, zasigurno će im pomoći u vlastitom školovanju odnosno učenju sviranja odabranog instrumenta.

Posebno priznanje i nagrada glazbenicima od strane publike svakako je ogroman pljesak po završetku koncerta koji se dogodio i večeras i polučio izvedbu još jedne skladbe-Humoreske, češkoga skladatelja Antonina Dvoraka.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button