NASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine srcem za Pakrac˝ 19. ožujka istrčali Ultramaraton Slatina-Pakrac

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ u povodu blagdana sv. Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda, domovine Hrvatske, Grada Slatine i Grada Pakraca koji ujedno, 19. ožujka obilježava i svoj Dan grada organizirala je Ultramaraton od Slatine do Pakraca u duljini od 81 km.

Ultramaratonom naziva „Glasnici istine srcem za Pakrac“ članovi udruge Glasnici istine spojili su njima dva iznimno draga grada Slatinu i Pakrac, čija priznanja ponosno krase prostorije njihove udruge, javno priznanje iz 2018. godine – Pečat Grada Pakraca, te javno priznanje iz 2015. godine – Zahvalnica Grada Slatine.

Trčeći od Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Slatini do Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Pakracu, Glasnici istine svaki su svoj pretrčani kilometar posvetili su svim poginulim hrvatskim braniteljima slatinskog i pakračkog kraja.

Na samom startu u Slatini nakon odavanja počasti paljenjem svijeće poginulim hrvatskim braniteljima svojim prisustvom i podrškom te pozdravnim riječima na put ka Pakracu članove Glasnika istine ispratili su, predsjednik Odbora za branitelje grada Slatine i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić i predsjednik Odbora za branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

Tijekom svoga puta do ciljnog odredišta Glasnici istine odavali su počast  poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama kod Spomen obilježja u Voćinu, Bučju, Brusniku te kod Spomen ploče mjesta pogibije Vjenceslava Štrbca, brata sudionika ovog ultramaratona i počasnog člana Glasnika istine Duška Štrbca.

Na ciljnom odredištu u Pakracu Glasnike istine dočekali su gradonačelnica Grada Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević u pratnji pročelnice Ivane Šunjić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić, te članovi Udruge HVIDR-a Pakrac i predstavnici ostalih braniteljskih udruga s pakračkog područja.

Na srdačnom dočeku zahvalio se predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov ujedno čestitavši svim Pakračankama i Pakračanima njihov dan, dok je gradonačelnica Anamarija Blažević emotivnim riječima uputila riječi zahvalile Glasnicima istine na organizaciji ovoga ultramaratona, kao i na dugogodišnjem sudjelovanju na većini komemoracija u gradu Pakracu.

Na memorijalnom ultramaratonu uz logističku podršku Ivane Novak iz Nove Bukovice sudjelovali su Virovitičani Mario Kovač i Željko Lukačević, Robert Knapić iz Nove Bukovice i Slatinčanin Pavo Tutenov, koji su spomenutu dionicu trčali naizmjence, odnosno štafetnim načinom, dok su cijelih 81 km istrčali Duško Štrbac, rođeni Pakračanin sa zagrebačkom adresom koji je počasni člana Glasnika istine i ujedno najstariji hrvatski ultramaratonac, te legendarni Goran Draksler, slatinski ultramaratonac koji je već sljedećeg dana u zavidnom vremenu od 1.41.04 istrčao i natjecateljski Đurđenovački polumaraton.
(mf/Izvor: Glasnici istine, pt/Foto: in., mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button