DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Dan nakon ultramaratona Draksler istrčao i polumaraton

Jučer (20. ožujak) je u Đurđenovcu održan Đurđenovački mali maraton, a na kojem se u prilično uglednom društvu gotovo dvjestotinjak trkača rekreativaca iz gotovo svih krajeva Hrvatske, ali i iz inozemstva, našlo i nekoliko slatinskih predstavnika predvođenih odabranom skupinom Glasnika istine. Osim dječje i utrke za građanstvo na 5 kilometara, glavna utrka bila je ona u dužini klasičnog polumaratona na 21 kilometar. U toj utrci trčali su i Glasnici istine. Najbolji plasman ostvario je Darko Dolovski (1:24:51) stigavši u cilj kao deveti. Goran Draksler (1:41:04) bio je 46., a najstariji ”glasnik” Zlatko Milošević 98. (2:10:06). Svoj trojici čestitke na istrčanom polumaratonu i odličnim rezultatima uputio je predsjednik udruge Pavo Tutenov posebno apostrofiravši doseg Drakslera s obzirom da je utrku u Đurđenovcu istrčao tek nekoliko desetaka sati nakon što je istrčao ultramaraton Slatina – Pakrac u duljini od 80 kilometara (!?). ”Goran Draksler je još jednom srušio mitove o potrebi odmora nakon ultramaratona. Nakon iscrpljujućih 81 kilometara od Slatine do Pakraca po brdovitom i iznimno zahtjevnom terenu odmah sljedeći dan u zavidnom je vremenu istrčao i đurđenovački polumaraton. To može samo jedan jedini Goran Draksler” – komentar je Pave Tutenova na još jedan nesvakidašnji pothvat slatinskog ultramaratonca.

I više nego dobar bio je u Đurđenovcu i član Motiva Boris Presečan (1:35:02) kojem je to bila prva cestovna utrka u duljini polumaratona. Boris je u konkurenciji sveukupno 106 natjecateljica i natjecatelja u cilj ušao kao 28. Još jednog predstavnika Slatina je imala u Damiru Topolovcu (1:53:37) koji se plasirao na 68. mjesto.

Najbrži u toj super brzoj utrci bio je Slovenac Blaž Orešnik (1:12:25), drugi je bio član AK Dubrovnik Ante Živković (1:13:16), a treći Ivan Maletić (1:14:47). U konkurenciji žena najbrža je bila Tea Faber članica AK Dubrovnik  (1:28:11) ostavivši iza sebe Dubravku Mesec (1:29:51) i Mariju Vrajić (1:30:58) na drugom odnosno trećem mjestu.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button