DOGAĐANJAGLAZBANASLOVNICAUDRUGE

Glasan i žestok – Loud fest II

Drugi po redu LOUD fest u organizaciji Udruge mladih Krik koji se održao sinoć (2. 9.) na betonskom igralištu možemo opisati kao bogat, glasan i žestok. Slatinčanima se predstavilo čak 7 bendova, koji su se izmjenjivali na bini. 

Oko 19 sati prvi se na binu popeo bend Extroft. Ovi mladi glazbenici iz Valpova koji su se predstavili žestokim ritmom izazvali su okupljanje i zainteresiranost nadolazeće publike.

Nakon njih, atmosferu je zagrijao bend Clark can’t fly koji je kombinacija osječkih i slatinskih mladih glazbenika, a predstavio se svojim autorskim stvarima.

Pravo osvježenje je bio slatinski bend Mad Foxx koji je predstavio i svoju novu pjevačicu Anamariju Meštrović zaista odličnih glasovnih mogućnosti. Oni su u svojih sat vremena “šarali” od Amy Winehouse pa do Bastardza te izazvali još veću zainteresiranost kod publike.

Osječki bend Čuvarkuća je prošle godine snimio svoj prvi album “Curino cvijeće” i dečki su se predstavili sa svojim žestokim zvukom i u našem gradu.

Kada je na binu stupila sisačka Šarena pojava nitko nije mogao ostati ravnodušan. Dečki su već treći put u našem gradu tako da publika već dobro zna njihove hitove. Energija koja se širila među publikom možemo reći da je izazivala “jump” efekt kod svih generacija.

Nakon njih, na binu su se popeli dečki u šarenim tajicama. Bio je to Krešo i kisele kiše.

Bili su u Slavoniji, ali u Slatini im je ovo bio prvi nastup iako je publika dobro znala i prihvatila njihov repertoar. Momci su atmosferu doveli do usijanja jer je nakon njih na binu stupio poznati osječki reper Kandžija koji je doveo atmosferu do prave eksplozije i svojim izvedbama stavio točku na i ovog uspješnog eventa.

Možemo reći da je cjelokupna atmosfera bila odlična. Opuštenost posjetitelja koji su se rasplesali, raspjevali i uživali na ovom eventu bila je vidljiva i u mraku. Netko je konačno dočekao ovaj event da bi čuo bendove i vrstu glazbe koju inače sluša, a netko je čuo nešto sasvim novo i postao bogatiji za smjer više u svojoj glazbenoj riznici.

Krikovci su se pobrinuli da se svi osjećaju ugodno – i izvođači i posjetitelji, i na taj način dokazali da su, iako mladi, ravni zadatku i da idu naprijed.

Veselimo se na idućem Loudu. Naprijed, krikovci!

Ratka Turk

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button