DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Fotogalerija: U EPIcentru Sequoia predstavljen program Slatinskog ljeta 2022. uz koncert TS Fijaker

Jučer je u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru EPIcentar Sequoia Slatina održana tiskovna konferencija na kojoj je javnosti predstavljena tradicionalna manifestacija Slatinsko ljeto 2022.

Iako u pripremi i realizaciji ove manifestacije sudjeluje dugi niz godina, Slatinski informativni centar 2019. godine preuzima kompletnu organizaciju iste pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine.

Ovogodišnje izdanje Slatinskog ljeta predstavio je direktor SIC-a Robert Turkalj te najavio bogat program koji će osim nedjeljnih koncerata na slatinskoj ljetnoj pozornici posjetiteljima pružiti i niz drugih zabavnih sadržaja.

– Gledajući kroz godinu Slatinsko ljeto je u našemu gradu središnja manifestacija i okuplja najveći broj ljudi što se tiče samih izlazaka i turističke ponude.

Slatinska ljetna pozornica ugostila je brojna zvučna imena hrvatske estrade čiji repertoar odiše različitim zvucima, od tamburaške i zabavne glazbe, pop i rock ritma, pa sve do klapske pisme. A tako će se nastaviti i ovoga ljeta te će na Trgu sv. Josipa već sljedeće nedjelje, 17. srpnja od 20 sati nastupiti Slavonske lole, zatim Ljubavnici, Gašo band, Grupa jeans, Aura band i Black tattoo, – rekao je Turkalj te naglasio kako će krajem kolovoza program biti još bogatiji budući da se Slatinsko ljeto „pretače“ u proslavu Dana Grada Slatine i 725.-e obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine. Tako će u Slatini zapjevati i Miroslav Škoro, Igor Delač, Klapa Rišpet i Cecilija, te Hladno pivo u sklopu Moto susreta u organizaciji Moto kluba Speed Slatina na Javorici.

– Uz spomenuta zvučna imena ove smo godine program osmislili tako da prezentiramo glazbenike koji potječu iz Slatine ili su za nju na neki način vezani, a što će se u ovim kriznim vremenima dakako osjetiti i financijski jer ćemo moći uštedjeti znatna sredstva, – istaknuo je Turkalj te dodao:

– Slatinsko ljeto uz koncerte obiluje i bogatim popratnim sadržajima gdje ne manjka ića i pića, a misli se i na one najmlađe koji zabavu mogu pronaći i na velikim napuhancima. Na zatvorenom dijelu Trga sv. Josipa, od kružnog toka do Zavičajnog muzeja Slatina koji je svake nedjelje u večernjim satima tijekom Slatinskog ljeta otvoren za sve posjetitelje, brojni obrtnici imaju priliku prezentirati svoje proizvode i usluge tako da između ostaloga ni gastronomske ponude ne manjka.

Vjerujem da će Slatinsko ljeto kao i Ljeto pod sequoiom ovoga ljeta biti pun pogodak za obiteljski izlazak i dobru zabavu te će vruće ljetne večeri Slatinčanima i njihovim gostima učiniti ugodnijim i ljepšim, – dodao je Turkalj te se zahvalio Gradu Slatini i slatinskoj Turističkoj zajednici na potpori, djelatnicima Radio Slatine i EPIcentra Sequoia, kao i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ove manifestacije.

To isto je učinio i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić u ime Grada Slatine kao glavnog pokrovitelja Slatinskog ljeta.

– Potrudili smo se da i tijekom protekle dvije teške Covid godine održimo kontinuitet, a unatoč krizi koja je zahvatila cijeli svijet i ove smo godine osigurali zanimljive izvođače koji će svojim nastupima razveseliti sve one koji će ovo ljeto provesti u Slatini. Slatinsko ljeto je jako dobro organizirana i još bolje posjećena manifestacija iza koje će Grad Slatina stajati i dalje. Najlakše je dati novac, iako se radi o 250.000 do 350.000 kuna ovisno o broju održanih koncerata, jer na vrijeme ne možemo utjecati pa neki koncerti budu otkazani, no onaj teži dio je sve to organizirati i voditi računa da se sve odradi kako treba. Stoga se još jednom želim zahvaliti organizatorima i svim ljudima koji ulažu velike napore da Slatinsko ljeto i ove godine bude uspješno kao što je to bilo i do sada, a među njima i članovima slatinske Udruge HVIDR-a koji su zaduženi za redarstvo i taj posao odrađuju vrhunski, – rekao je dogradonačelnik Nikolić. 

Svoju potporu Slatinskom ljetu i ove je godine iskazala Turistička zajednica Grada Slatine čiji se direktor za ovu prigodu oglasio priopćenjem budući da zbog ranije dogovorenih obveza nije mogao prisustvovati tiskovnoj konferenciji.

„I ove godine očekuje nas bogat program u okviru centralne ljetne manifestacije „Slatinsko ljeto“ koja je postala prepoznatljiva na području cijele regije te ju krasi epitet „zabave za cijelu obitelj“.
Posebno nas veseli što su prepoznate naše težnje da se dio programa odvija i subotama, što će zasigurno pridonijeti povećanju dolazaka turista na destinaciju i njihovog produženog boravka.

Slatina će ovo ljeto zaista oživjeti i prikazati se u punom sjaju jer su ulaganja u kulturno-zabavne, ali i sportske manifestacije, na izrazito visokoj razini. Već sljedeći tjedan počinje atraktivna višednevna manifestacija „Kino pod zvijezdama“, kreće nam „Slatinsko ljeto“ koje se nadovezuje na „Dan Grada Slatine“ gdje nas očekuje 50-ak događaja raspoređenih kroz kolovoz i rujan, od onih za djecu i mlade pa do već tradicionalne smotre folklora i prezentacija rada brojnih udruga. Ne zaboravimo da ove godine slavimo velike obljetnice našeg DVD-a Slatina, Hrvačkog kluba Slatina i Taekwondo kluba Slatina čiji će programi također oplemeniti sve što pripremamo za naše sugrađane i goste. Slatina je grad okružen fantastičnom prirodom, Slatina je sve između divljine i kulture, između opuštanja i avanture i sigurni smo da se na drugoj strani očekivanja za mnoge upravo krije sljedeća destinacija za odmor!“, – stoji u priopćenju direktora TZG Slatine Jurice Bosaka.

Iako će se kao i do sada koncerti u sklopu Slatinskog ljeta održavati svake nedjelje na ljetnoj pozornici na Trgu sv. Josipa, EPIcentar Sequoia kao još jedna atraktivna destinacija u našemu gradu obogatit će slatinsku turističku ponudu ovoga ljeta svojim programom „Ljeto pod sequoiom“ koji je predstavio voditelj EPIcentra Sequoia Slatina Jurica Culej.

– Drago mi je što se jedan ovakav događaj poput najave Slatinskog ljeta odvija u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru EPIcentar Sequoia Slatina koji je ove godine otvorio svoja vrata posjetiteljima. Zahvaljujem Slatinskom informativnom centru i Gradu Slatini na ukazanom povjerenju i pruženoj prilici pokazati EPIcentar u novom svjetlu turističke destinacije, tim više što i sam priprema različite koncerte, tematske radionice i druga zanimljiva događanja tijekom ovoga ljeta, a koji će se održavati subotom tako da će biti lijepa nadopuna Slatinskom ljetu i njegovim koncertima nedjeljom, – rekao je Culej, te najavio novi koncert već sljedećeg dana, 10. srpnja u 19 sati kada će na pozornici podno slatinske sequoie nastupiti A-Acoustic Trio. Restoran Sequoia pripremio je za tu prigodu široku ponudu jela i pića za svačiji ukus i naravno po popularnim cijenama, ali i brojne druge sadržaje osobito za one najmlađe.

U sklopu predstavljanja programa, odnosno kao uvertira u Slatinsko ljeto sinoć je održan odličan koncert Tamburaškog sastava Fijaker kojemu je prethodio nastup bjelovarskog umjetnika Mladena Medaka – Gage koji je svojim performansom dobro nasmijao brojne posjetitelje smještene u prekrasno uređenom ambijentu ispred ljetne pozornice podno slatinske sequoie.
Pjevalo se, plesalo i dobro zabavljalo stoga ne propustite vikende tijekom srpnja i kolovoza uz „Ljeto pod sequoiom“ i „Slatinsko ljeto“ u srcu Slatine.
(Mihaela Feldi/Foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button