Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJAFOTO GALERIJEGLAZBAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Fotogalerija: „Ljeto pod sequoiom“ vrhunskim akustičnim zvukom obogatio A-Acoustic Trio

U subotu je u sklopu predstavljanja „Slatinskog ljeta 2022.“ ujedno otvoreno i „Ljeto pod sequoiom“ koje potpisuje Posjetiteljsko-interpretacijski centar EPIcentar Sequoia Slatina.
Manifestacija je to koja će uz „Slatinsko ljeto“ vikende u Slatini učiniti još ljepšim i zabavnijim, a sinoć je to dokazala koncertom A-Acoustic Trija iz Čačinaca.

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što se ovdje večeras događa drugi u nizu koncerata, a koncertom A-Acoustic Trija zapravo započinje „Ljeto pod sequoiom“ koje će tijekom cijeloga ljeta svakoga vikenda donositi zanimljive sadržaje, te će posjetitelji moći uživati u različitim koncertima, sudjelovati u tematskim radionicama, kako za najmlađe tako i one malo starije, ali i u drugim zanimljivim događanjima u ovom prekrasnom ambijentu podno naše sequoie, – rekao nam je, uoči sinoćnjeg koncerta, voditelj EPIcentra Sequoia Slatina Jurica Culej te dodao:

– Cijeli je program osmišljen tako da se sadržaji „Ljeta pod sequoiom“ odvijaju subotom tako da se neće preklapati sa „Slatinskim ljetom“ i njegovim koncertima nedjeljom. Osim glazbeno-scenskih atrakcija vjerujem da će popratni sadržaji također privući posjetitelje u ovaj prekrasan park kojim je okružena sequoia, a restoran Sequoia pobrinut će se za ponudu jela i pića za svačiji ukus i naravno po popularnim cijenama, – zaključio je Culej te iskoristio prigodu pozvati sve žitelje grada Slatine, ali i drugih područja da posjete događanja subotom u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru EPIcentar Sequoia Slatina i nedjeljom na Trgu sv. Josipa jer „Ljeto pod sequoiom“ i „Slatinsko ljeto“ organizirani su upravo za njih kako bi im i ovo ljeto u Slatini bilo što ljepše i zabavnije.

I ova je večer okupila brojne posjetitelje željne zabave i dobre glazbe koju im je i više nego odlično priuštio A-Acoustic Trio iz Čačinaca te se oduševljenoj publici predstavio raznovrsnim repertoarom i na njihov originalan, akustični način prezentirao brojne zabavne, pop, rock i blues hitove, odnosno strane i domaće klasike koje publika voli, a sada ih je imala priliku čuti na jedan posve drugačiji način.  

Tako su između ostaloga zasvirali Olivera, Gibonija, Dalmatino, Haustor… ali i Claptona, B.B. Kinga, Queen…, a pronašlo se nešto i tamburaške glazbe u posve novom aranžmanu.

Tajna uspješnosti ovoga akustičnog banda koji čine Denis Knežević – vocal rodom iz Slatine, a kako se dečki šale, koji se „udao“ u Orahovicu, te Branimir Medarić – gitarist i Šime Milovac na klavijaturama, iz Čačinaca, je što svaku pjesmu pokušavaju prezentirati kao svoju te ju publici donijeti s jednom dozom emocije i kroz nju im dati sebe, ali isto tako omogućiti ljudima da se malo više povežu s tekstom koji možda nisu doživjeli u originalnoj izvedbi.

A-Acoustic Trio je inače sklop glazbenika koji dolaze iz jednog većeg banda, a tajanstveni A u imenu naslućuje da su sastavni dio Aura banda koji osim već spomenutih u sastavu ima još bubnjara, basistu i pjevačicu koje ćemo imati prilike upoznati 14. kolovoza kada će nastupiti na slatinskoj ljetnoj pozornici na Trgu sv. Josipa u sklopu manifestacije „Slatinsko ljeto“.

Branimir i Šime jedni su od osnivača Aure koja je sa svojom pričom krenula prije 12 godina.

– Aura je nastala iz Blues banda jer nismo nigdje mogli dogovoriti nikakvu svirku jer blues se sluša u Slavoniji, čak i cijeloj Hrvatskoj apsolutno ništa.
Tako smo odlučili napraviti jedan svatovski bend te sada osim koncerata sviramo i svatove, ali pokušavamo ostati svoji u svemu tome, – rekao nam je frontman banda Šime Milovac te pojasnio kako je ova varijanta A-Acoustic Trija nastala u koroni.

– Covid razdoblje je bilo teško za sve glazbenike tako da nismo ni s Triom imali nešto previše nastupa a kamoli s kompletnom Aurom gdje nas je ukupno šest. Nastup A-Acoustic Trija zapravo je dio promocije samog Aura banda koji kvalitetnu glazbu želi što više približiti mladima.

Akustičnih i uopće bendova na ovom našem području je zapravo jako malo, stoga pokušavamo potaknuti zainteresiranost mladih da se bave glazbom jer iako talenata ima oni nakon završene glazbene škole uglavnom odustaju od glazbe.

Mi bi im htjeli približiti modernu glazbu te im pomoći da pokušaju napraviti svoje bandove jer mi smo sve stariji, a mladih koji bi se time ozbiljnije bavili za sada nema.

Iz toga razloga pokrenuo sam mini glazbenu školu kod kuće, što je također iznjedrila korona, i trenutačno učim dvadesetero djece svirati i pokušavam im proširiti vidike da upoznaju različitu glazbu jer se kod mnogih mladih vidi nedostatak opće glazbene kulture.
Najbitnije od svega je da djeca zavole glazbu kao što smo to mi i glazba će uvijek ostati sastavni dio naših života, – ispričao nam je Milovac te naglasio kako je konačni cilj njihovog bavljenja glazbom da krenu u autorske stvari što je za sada „apsolutna tajna“, no ekskluzivno nam je otkrio da već rade na tome da Aura uskoro postane autorski band.

– Želja nam je do jeseni izbaciti van koju vlastitu pjesmu. Na tom tragu kontaktirali smo par autora koji će nam raditi pjesme i vidjet ćemo što će od toga zaista biti. Za početak ćemo i sami sudjelovati u aranžerskom dijelu, ali svakako planiramo iznjedriti vlastite pjesme kako bi ostavili svoj trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, – zaključio je Šime Milovac pohvalivši se kako Aura ima vrhunske vokale koji iza sebe imaju zapažene nastupe na The Voicu, a to su već spomenuti Denis Knežević i Dorotea Marić Popović iz Đakova.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button