DOGAĐANJANASLOVNICA

Edukacijska predavanja Prlića, Ajhlera i Damjanovića

Jedan je od ciljeva projekta EPIcentar Sequoia Slatina povećanje broja dolazaka, ali i broja educiranih posjetitelja, u svrhu čega su razvijeni edukacijski i interpretativni sadržaji , a koje je kao projektni partner pripremila  Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Za izradu programa i materijala nužnih za kvalitetno provođenje ugovorena je osječka tvrtka Promo eko d.o.o. i angažirani stručnjaci s područja biologije – Dragan Prlić i Ivan Damjanović.

Upravo je navedeni dvojac  u  zgradi 2 interpretacijskog dijela EPIcentra održao pilot edukaciju za djelatnike Javne ustanove i volontere s područja grada Slatine i okolice koji će u skoroj budućnosti biti provoditelji izrađenih programa radionica.

U nastavku održano je treće i posljednje po redu predavanje za javnost koje je u sklopu realizacije projektnih aktivnosti partnera Javne ustanove  pripremio čuvar prirode Vladimir Ajhler.  Parkovi – zelena infrastruktura gradova, naslov je prezentacije koja je tematizirala zelene površine u kontekstu gospodarstva i urbanistike.

Svi prisutni su nakon predavanja imali priliku obići multimediju smještenu na katu uz posebno vodstvo art direktorice postava Ivane Pancirov te biologinje  stručnjakinje za interpretaciju prirode Biljane Janev Hutinec.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button