DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

DV Suncokret pomaže Turskoj i Siriji: “Naša su srca uz vašu zemlju i vaš narod”

Dječji vrtić Suncokret organizirao je humanitarnu akciju za pomoć stradalima u razornom potresu u Turskoj i Siriji.

Zaposlenice vrtića u suradnji s članicama Društva Naša djeca Mikleuš ispekle su kolače koje su prodavale na Dječjem maskenbalu u Mikleušu u subotu 11. veljače. Donacije će se prikupljali i u matičnom objektu u Slatini, a sva prikupljena sredstva bit će uplaćena na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa namijenjenom za pomoć unesrećenom stanovništvu.

– Iskreno suosjećamo s patnjama naroda Turske i Sirije i nismo mogli dopustiti da to ostane samo na pročitanim vijestima i „nečijoj tuđoj brizi“. Organizirali smo se i trudimo se na različite načine prikupiti sredstva kojima ćemo barem malo pomoći unesrećenima. Jedna potpuno nematerijalna ali emotivno najvrjednija aktivnost koju smo proveli s djecom je pismo podrške Turskoj kojega su napisala djeca uz pomoć naših odgojiteljica. Pismo je pisano na engleskom jeziku i poslat ćemo ga turskoj nevladinoj organizaciji Ahbap, a predat ćemo ga i tvrtki „Ersa Construction“ u Slatini, čiji radnici dolaze iz Turske i rade na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže u sklopu slatinske aglomeracije. Najsrdačnije se zahvaljujem Društvu Naša djeca Mikleuš koje je podržalo ovu našu humanitarnu akciju, kao i našoj vrijednoj kuharici Katarini, te svim roditeljima i odgojiteljima koji su svojim sudjelovanjem omogućili njezinu provedbu“ – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić, koja je ujedno pozvala sve koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji da nazovu broj donatorskog telefona 060 90 11 i na taj način pomognu stradalima u potresu.

(nm/DV Suncokret)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot