DOGAĐANJANASLOVNICA

DVD Kozice izvještajnom Skupštinom zaključilo 2022. godinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kozice danas je održalo godišnju izvještajnu skupštinu koja je započela državnom i vatrogasnom himnom te odavanjem počasti minutom šutnje preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima nakon čega je okupljene članove i nazočne goste pozdravio predsjednik DVD-a Kozice Ivan Medved Anin.

Potom je izabrano povjerenstvo Skupštine koje su činili Josip Podboj, Josip Cader i Ivan Medved te Silvija Vukovski kao zapisničarka. Zatim je Josip Cader iznio financijsko izvješće za prethodnu godinu, dok je predsjednik Medved podnio izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva za 2022. godinu u kojemu je podsjetio kako je DVD Kozice osnovano 1933. godine, a trenutačno broji 20 operativnih članova osposobljenih za gašenje požara, 20 izvršnih i pričuvnih članova, 10 članova vatrogasne mladeži i 20 članova vatrogasnog podmlatka.

Predsjednik je napomenuo i kako su tijekom protekle godine održane brojne radne akcija na uređenju vatrogasnih objekata, a radilo se i na održavanju spremišta i vatrogasne opreme te uređenju okoliša. Upravni odbor je donio odluku kako će tijekom ove godine organizirati proslavu 90 godina DVD-a Kozice koja će se održati 10. rujna 2023. godine.

Financijski plan i plan rada za 2023. godinu iznio je Josip Cader koji je, osim spomenute proslave jubileja DVD-a Kozice, napomenuo kako će se nastaviti s redovitim aktivnostima poput obilježavanja blagdana sv. Florijana, organizacije smotre vatrogasaca i opreme, stručnog osposobljavanja vatrogasaca i nabave potrebne opreme, sudjelovanja na gradskom i županijskom natjecanju te kako će nabaviti svečane odore za proslavu 90. obljetnice osnutka.

Nakon što je Zvonko Podboj podnio izvješće Nadzornog odbora, a Zvonko Kiš izvješće Verifikacijske komisije istaknuvši kako je na skupštini nazočno 27 od ukupno 40 članova s pravom glasa, sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Kozice uputili su počasni gosti – zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević, predsjednik DVD-a Slatina Josip Bićanić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić.

Gosti su se zahvalili vatrogascima na njihovu radu i zalaganju koji sada uključuje puno više od gašenja požara jer danas imaju sve više tehničkih intervencija uslijed raznih elementarnih nepogoda i katastrofa, za što postoje određene obuke i edukacije na koje se članovi DVD-a mogu i trebaju prijaviti. Također su rekli kako stoje na raspolaganju pri pomoći u organizaciji 90. obljetnice osnutka DVD-a Kozice.

Skupština je potom zaključena te je druženje nastavljeno uz domjenak i nastup Josipa Jelenčića.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot