DOGAĐANJANASLOVNICA

DVD Kozice izvještajnom Skupštinom zaključilo 2022. godinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kozice danas je održalo godišnju izvještajnu skupštinu koja je započela državnom i vatrogasnom himnom te odavanjem počasti minutom šutnje preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima nakon čega je okupljene članove i nazočne goste pozdravio predsjednik DVD-a Kozice Ivan Medved Anin.

Potom je izabrano povjerenstvo Skupštine koje su činili Josip Podboj, Josip Cader i Ivan Medved te Silvija Vukovski kao zapisničarka. Zatim je Josip Cader iznio financijsko izvješće za prethodnu godinu, dok je predsjednik Medved podnio izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva za 2022. godinu u kojemu je podsjetio kako je DVD Kozice osnovano 1933. godine, a trenutačno broji 20 operativnih članova osposobljenih za gašenje požara, 20 izvršnih i pričuvnih članova, 10 članova vatrogasne mladeži i 20 članova vatrogasnog podmlatka.

Predsjednik je napomenuo i kako su tijekom protekle godine održane brojne radne akcija na uređenju vatrogasnih objekata, a radilo se i na održavanju spremišta i vatrogasne opreme te uređenju okoliša. Upravni odbor je donio odluku kako će tijekom ove godine organizirati proslavu 90 godina DVD-a Kozice koja će se održati 10. rujna 2023. godine.

Financijski plan i plan rada za 2023. godinu iznio je Josip Cader koji je, osim spomenute proslave jubileja DVD-a Kozice, napomenuo kako će se nastaviti s redovitim aktivnostima poput obilježavanja blagdana sv. Florijana, organizacije smotre vatrogasaca i opreme, stručnog osposobljavanja vatrogasaca i nabave potrebne opreme, sudjelovanja na gradskom i županijskom natjecanju te kako će nabaviti svečane odore za proslavu 90. obljetnice osnutka.

Nakon što je Zvonko Podboj podnio izvješće Nadzornog odbora, a Zvonko Kiš izvješće Verifikacijske komisije istaknuvši kako je na skupštini nazočno 27 od ukupno 40 članova s pravom glasa, sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Kozice uputili su počasni gosti – zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević, predsjednik DVD-a Slatina Josip Bićanić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić.

Gosti su se zahvalili vatrogascima na njihovu radu i zalaganju koji sada uključuje puno više od gašenja požara jer danas imaju sve više tehničkih intervencija uslijed raznih elementarnih nepogoda i katastrofa, za što postoje određene obuke i edukacije na koje se članovi DVD-a mogu i trebaju prijaviti. Također su rekli kako stoje na raspolaganju pri pomoći u organizaciji 90. obljetnice osnutka DVD-a Kozice.

Skupština je potom zaključena te je druženje nastavljeno uz domjenak i nastup Josipa Jelenčića.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button