DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Dora i Dorian treći na državnom natjecanju MAT lige

Ovog tjedna službeno je okončano još jedno izdanje MAT  lige, a na kojem su i više nego odlične rezultate ostvarili učenici OŠ Eugena Kumičića. Inače, MAT liga ekipno je državno matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.  Nakon 4 odigrana kola i pregršt riješenih zadataka i utrošenog vremena iz ove slatinske škole ponosno su istaknuli završne rezultate.

U kategoriji 6. razreda gdje se natjecalo ukupno 174 para iz cijele Hrvatske učenici 6.b razreda Dora Bačani i Dorian Jukić pod mentorstvom učiteljice matematike Sanele Jukić bili su treći i osvojili brončanu medalju.

U kategoriji 2. razreda zadatke je rješavalo 172 para, a  učenici 2. b razreda Niko Šokac i Rea Virovac  pod mentorstvom učiteljice Spomenke Bošnjak plasirali su se na visoko  9. mjesto.

U kategoriji 4. razreda u konkurenciji  241. para učenice Ena Bačani i Karla Valent  pod mentorstvom učiteljice Renate Grahovac bile su na koncu 18.

U kategoriji 5. razreda pod mentorstvom Sanele Jukić Franjo Ivoš i Luka Vencl bili su 113., a učenice istog razreda Barbara Balog i Iva Bartolović 121.  

U kategoriji 6. razreda natjecali su se i učenici 6.a razreda Ivano Horvat i Fran Jaković plasiravši se u konačnici na 90.mjesto, a pod mentorstvom učiteljice matematike Melite Crnković.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button