NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dječji tjedan u vrtiću Zeko

Dječji tjedan je manifestacija posvećena djeci s ciljem promicanja dječjih prava i njihovog položaja u društvu, obitelji i lokalnoj zajednici pod motom “Ljubav djeci prije svega”.

Dječji tjedan je svaki tjedan u vrtiću Zeko gdje se svakodnevno nastoji djeci pružiti sigurnost, podrška, te ih osvijesti o njihovim pravima, pomoći da kroz igru osvijeste sebe i svoju ulogu i mogućnosti u svojim skupinama, ali i u lokalnoj zajednici.

Ove godine se dječji tjedan, baš kao i naš svakodnevni život, razlikuje od dosadašnjih, te je uz pomoć dječje mašte ovogodišnji Dječji tjedan osmišljen na drugačiji način i upravo su uz dječju maštu izazovi s kojima se svakodnevno susrećemo u životu pretvoreni u igru, jer što djeci više treba od “ljubavi prije svega”.

Odgojiteljice skupina su tijekom proteklog tjedna posebnu pozornost usmjerile na prava djeteta, na djeci primjerenim razinama, kroz igru i druženje.
Uz prava, djeca su ponavljala i pravila skupina i učila se odgovornosti, jer svaki “zečić” zna da su prava vrlo važna ali da je važno i poštivati pravila i pristojno se ponašati.

Djeca su plakate s porukama o dječjim pravima ukrasila crtežima, kao i cvjetare i stazu na ulazu u vrtić.

– Najljepši ukras bila su djeca i sreća na njihovim licima. U ovom, za djecu velikom i važnom tjednu, naš vrtić postao je bogatiji za dvije skupine djece polaznika programa predškole, a druge dvije skupine očekujemo tijekom idućeg tjedna.
Dječja prava smo uspješno usvojili, a jesen u našem vrtiću tek započinje. I koliko je god jesensko bogatstvo veliko i predivno još su veće dječje ideje i želja svih djelatnika našeg vrtića da te ideje postanu stvarnost, jer što može biti veći dar našem vrtiću od još dječjih osmijeha, – rekla je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić.
(mf/Izvor: DV Zeko Slatina) 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button