DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Dan grada Slatine: Klapa Rišpet raspjevala Slatinčane

Klapa Rišpet sinoć je priredila prekrasnu večer prepunu pjesama i emocija na nastupu povodom obilježavanja Dana grada Slatine i 725. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine.

Slatinska ljetna pozornica sinoć je bila ispunjena dalmatinskim notama prožetim pozitivnim emocijama na koje gotovo nitko nije ostao ravnodušan. Poznati po dalmatinskom temperamentu i prekrasnim pjesmama, Klapa Rišpet je slatinskoj publici priuštila jednu nezaboravnu toplu, ljetnu večer.

Njihove uspješnice poput “Šta mi ljube ‘oćeš kazat”, “Prsti zapleteni”, “Mislin samo na te”, “Kad je pošla ća”, “Samo njoj ću pivat” pjevaju se na svakoj boljoj zabavi, a sinoć su ih pjevali svi uzrasti. Rišpetovci su već odavno miljenici domaće publike, što dokazuju brojne nagrade koje neprestano osvajaju, kao i rasprodani koncerti i uvijek novi hitovi.

To je jedan glazbeni sastav uz koji se zaljubljuje i slavi, ali i tuguje, što savršeno pristaje njihovom mediteranskom mentalitetu koji slavi život i ljubav. Osim svojih autorskih djela, sinoć su izveli i pjesme Miše Kovača, Indexa, Kemala Montena i drugih dobro znanih domaćih izvođača. Zanimljiva stvar koju je publika zasigurno primijetila prilikom nastupa je sklad između svih pjevača. Moglo bi se reći da je taj odnos između članova možda i najvažnija stvar u njihovoj klapi, a vjerojatno je i glavni razlog zašto se drže nepromijenjeno već 11 godina. Inače, solist Klape Rišpet, Ivo Amulić, publici je dobro poznat kao frontman nekadašnje grupe Tutti Frutti Band koji je 80-ih doživio svoje najveće glazbene uspjehe u svojoj dugoj karijeri prije Rišpeta.

Usred nastupa Rišpetovaca, svi posjetitelji su imali priliku uživati u vatrometu, nakon kojega je slavna klapa nastavila uveseljavati publiku svojim nezaboravnim hitovima. S obzirom na to kako ih je publika odlično prihvatila, nema sumnje da će se Rišpetovci ponovno vratiti u Slatinu i svojim zvucima uveseliti svoje brojne obožavatelje.

I za ovaj koncert se pobrinuo Slatinski informativni centar uz pokroviteljstvo Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine, isti koji će vam večeras u 21 sat na istome mjestu dovesti Ceciliju – miljenicu slatinske publike.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button