DOGAĐANJANASLOVNICA

Aktivna subota uz projekte „Volonteri u parku“ i „Hodanjem do zdravlja“

U središnjem slatinskom parku iliti Parku 136.slatinske brigade održala se danas u prijepodnevnim satima aktivnost Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, pod nazivom „Volonteri u parku“.

S ciljem održavanja dobrog zdravstvenog stanja kao i razvoja pozitivnih navika naših sugrađana ova aktivnost pod vodstvom učiteljice Renate Grahovac namijenjena je najmlađim sugrađanima, odnosno vrtićarcima i osnovnoškolcima, a organizatori dodaju da se slobodno mogu uključiti i roditelji.

U skladu s epidemiološkom situacijom danas su se prakticirale štafetne i elementarne igre, odnosno igre u kojima nema izravnog kontakta sudionika a djeca ipak borave na zraku i kreću se.

Jedna skupina nešto starijih školaraca, zaputila se, pod vodstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture Tomislave Medvedović, u šetnju po Slatini dugu oko 6,5km također kao dio projekta“Živjeti zdravo“ a u okviru aktivnosti“Hodanjem do zdravlja“.

Organizatori nam skreću pažnju da se zapitamo kako mi provodimo slobodno vrijeme. Pri tome poručuju i motiviraju :družimo se,zabavljajmo se,budimo aktivni,brinimo o zdravlju!

Svake subote možete se uključiti u bilo koju od spomenute dvije aktivnosti s početkom u 10 sati. Sastajalište je u središnjem slatinskom parku.

Nositelji provedbe Nacionalnog programa su Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a provoditelji na području Virovitičko- podravske županije su: Zavodi za javno zdravstvo „Sv. Rok“ VPŽ kao glavni koordinator, te nevladine organizacije i udruge civilnog društva na području grada Slatina.

Ciljevi projekta“Živjeti zdravo“ su organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku;poticati usvajanje zdravih stilova života;razvijati prosocijalno ponašanje;njegovati međusocijalnu solidarnost;omogućiti socijalnu integraciju djece s teškoćama u razvoju te očuvati životnu okolinu.

Boravak u parku, na otvorenom pruža mogućnost svima,posebno obiteljima s djecom za zabavno provođenje slobodnog vremena na otvorenom i dodatno povezivanje.

Za kraj organizatori poručuju: Svaki dan, najbolje je izaći van!

(T.K.Slačanac/Foto:T.K.Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button