KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

223 učenika IOŠ-a iz Slatine sudjelovalo u edukaciji o održivom razvoju

U sklopu projekta „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“ u suradnji s Udrugom „O.A.ZA. – Održiva Alternativa Zajednici“ iz Zagreba održano je 17 radionica iz područja održivog razvoja na kojima je sudjelovalo 223 učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Radionice su organizirane pod pokroviteljstvom Volonterskog centra Zagreb koji je i nositelj navedenog projekta.

Teorijske radionice i edukacija o održivom razvoju pod nazivom „Naučimo razvrstati otpad“ i „Kompostiranje“ provedene su u razdoblju od 28. travnja do 7. svibnja 2021. god. u svim razrednim odjelima Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a provela ih je koordinatorica projekta Svjetlana Dupan. Na radionicama su učenici naučili razliku između otpada i smeća, podjelu otpada prema mjestu nastanka, kako razvrstati pojedine vrste otpada, razloge i načine recikliranja, kako pravilno pretvoriti organski otpad u kompost te koja se vrsta organskog otpada može odlagati u kompost, a koja ne.

Praktični dio uređivanja školskog vrta s prenamjenom i recikliranjem starih odbačenih predmeta osmislila je i realizirala voditeljica školskog vrta Ružica Pekar s učenicima 3. razreda zanimanja kuhar, 1. razreda zanimanja konobar i stolar, 3. razreda zanimanja frizer i 2. razreda zanimanja instalater grijanja i klimatizacije. Ispred školske zgrade, u samom centru grada, stvorili su cvjetnu oazu, odnosno pravi gradski urbani vrt u kojemu svi učenici škole rado provode školske odmore i slobodno vrijeme nakon završetka nastave.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina, prof. Svjetlana Dupan)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button